Go Back

Koffieijs met pindakaas

+ 10 minuten

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 – 2 eetlepels pindakaas
  • 2 theelepels gemalen koffie decaf kan ook
  • Evt: ijshoorntjes

Voor de chocoladesaus

  • 200 gram pure of melkchocolade
  • Flinke hand amandelstukjes
Extra benodigdheden:
  • keukenmachine of mixer

Bereiding

  • Klop de slagroom stijf met de mixer, met de hand of in de keukenmachine. Meng er vervolgens de gecondenseerde melk, de pindakaas en de gemalen koffie doorheen tot je een mooi geheel hebt.
  • Schenk de ijsmix in een diepvriesbak en laat het ijs minimaal 4 uur in de diepvries opstijven.
  • Maak vlak voor het serveren de chocoladesaus. Smelt hiervoor de chocolade au bain mairie. Voeg daarna de amandelstukjes toe en roer goed door. Gebruik meteen, anders wordt de chocolade weer hard.
  • Serveer het ijs in een bakje met de gesmolten chocolade eroverheen of schep het ijs in hoorntjes en dip het ijs in de chocolade. Meteen opeten!
Koffieijs met pindakaas
Pin dit recept
Afdrukken