Go Back
+ servings

Carpaccio plaattaart

10 minuten
+ 30 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 200 ml tomatenblokjes
  • 1 tl Italiaanse kruiden Pizzasaus
  • 75 gram geraspte mozzarella of ½ bol
  • 6 cherry tomaatjes gehalveerd
  • 1 ei
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 2 handjes rucola
  • 1 portie rundercarpaccio dun gesneden (a 60 gram)
  • 40 gram oude kaas in snippers
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het bladerdeeg op het bakpapier uit. Vouw de randen van het bladerdeeg om zodat een klein randje ontstaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Verwarm de tomatenblokjes, breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Pureer de tomatenblokjes tot een gladde saus. Besmeer het deeg met de saus.
  • Verdeel de gehalveerde tomaatjes en mozzarella over het deeg. Bestrijk de randen van de taart eventueel met losgeklopt ei. Bak de plaattaart 30 minuten in de oven tot de bodem gaar en krokant is.
  • Rooster de pijnboompitjes goudbruin.
  • Maak de plaattaart af door het te beleggen groene pesto, rucola, carpacciovlees, kaassnippers en geroosterde pijnboompitjes.

Carpaccio plaattaart