Go Back
+ servings

Gegratineerde courgetteschotel

30 minuten
+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 groene courgette in dunne plakjes
  • 1 gele courgette in dunner plakjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 100 ml slagroom
  • 1 takje tijm
  • 120 gram geraspte kaas
  • olijfolie om in te bakken en om in te vetten
  • zout en peper

Bereiding

  • Bestrooi de plakjes courgette met zout en laat ze op keukenpapier 15 minuten ‘ zweten’. Dep de plakjes courgette hierna droog en draai ze om. Bestrooi nogmaals met zout en laat ze 15 minuten liggen. Dep de plakjes courgette hierna weer droog.
  • Verwarm ondertussen de oven op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  • Verwarm een koekenpan met olie op het vuur. Fruit de ui en voeg als deze glazig ziet de knoflook toe. Bak dit ook even mee. Doe de slagroom erbij, samen met de geriste blaadjes van het takje tijm. Verwarm dit een paar minuutjes op medium vuur. Roer de helft van de kaas door de slagroom en roer dit goed door zodat de kaas oplost in de saus.
  • Verdeel de plakjes courgette over de ovenschaal. Pak om en om een plakje groene en gele courgette en verdeel dit dakpansgewijs over de ovenschaal.
  • Verdeel het slagroom-mengsel over de courgette en bestrooi de schotel met de overige kaas. Verwarm de schotel 15-20 minuten in de oven.

Gegratineerde courgetteschotel
Bijgerecht
Ovenschotel