Go Back
+ servings

Zalm met citroensaus en dille

+ 15 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 100 ml slagroom
  • 50 ml kippenbouillon
  • Sap van ½ citroen
  • 1 theelepel water
  • 1 theelepel maïzena
  • 5 gram verse dille fijngesneden
  • olijfolie of boter om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm olie in een grote koekenpan. Breng de zalm op smaak met zout en peper. Bak 4 minuten aan een kant, draai hierna om en bak de andere kant ook 4 minuten.
  • Haal de zalm uit de pan en zet even apart.
  • Bak de knoflook kort aan in de koekenpan. Voeg hierna de slagroom, kippenbouillon en citroensap toe. Breng de saus op smaak met peper. Meng de maïzena met water, roer door elkaar en voeg ook toe aan de pan. Laat dit 5 minuten doorverwarmen.
  • Roer de fijngesneden dille door de saus en verwarm even mee.
  • Doe de zalm in de pan en verwarm deze nog kort mee voor je de zalm met citroensaus en dille serveert.

Zalm met citroensaus en dille
Hoofdgerecht
Vis