Go Back

Burrito met vissticks, wortel en rijst

+ 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 pak vissticks ik gebruikte visfrietjes
  • 2 winterwortels
  • 300 gram gekookte rijst bijvoorbeeld overgebleven rijst
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel kwark of yoghurt
  • 1-2 eetlepels mayonaise
  • hete rode saus naar smaak
  • ½ bosje koriander of platte peterselie
  • 2 avocado’s
  • 100 gram spinazie
  • 6-8 medium wraps
  • Peper en zout

Bereiding

  • (als je geen gekookte rijst overhebt, kook deze dan van tevoren en laat afkoelen)
  • Bak de vissticks in de pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal ze daarna uit de pan en veeg de pan schoon.
  • Rasp de wortels grof. Meng vervolgens het wortelrasp met de rijst, het citroensap, de kwark of yoghurt, de mayonaise en rode saus (sriracha, sambal, harissa, ketchup of iets anders) naar smaak. Snijd de koriander of peterselie klein en meng deze ook door de rijstmix. Breng de mix op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra mayonaise toe als je de mix te droog vindt.
  • Snijd de avocado’s in plakjes.
  • Verdeel de spinazie over de wraps. Verdeel vervolgens rijstmix over de helft van wrap. Leg hierop een paar plakjes avocado en daarop 2 vissticks. Rol de wrap vervolgens op.
  • Je kunt de burrito’s nog kort in de pan bakken zodat ze wat warmer zijn. Je kunt ze ook zo opeten.
  • Serveer de burrito’s met vissticks, wortel en rijst met nog wat extra rode saus.

Burrito’s met vissticks, wortel en rijst
Hoofdgerecht, Lunch