Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng in een kom boter, bruine suiker en poedersuiker. Doe het ei en de vanille extract erbij en kneed het door.
Meng in een andere kom de bloem met zout, bakpoeder en baksoda en speuculaaskruiden.
Meng de inhoud van beide kommen met elkaar. Roer hierna de chocolate chips en fijngehakte chocolade kruidnoten door het deeg.
Dek af met huishoudfolie en zet het zo een half uurtje weg in de koelkast.
Rol hierna kleine balletjes van het deeg, iets kleiner als een pingpongballetje. Zet de balletjes hierna eventueel 5 tot 10 minuten in de vriezer, of even in de koelkast om op te stijven.
Verdeel de balletjes hierna over een bakplaat met bakpapier en bak ze 10 tot 12 minuten op 180 graden.
Versier de koeken nadat ze uit de oven komen direct met chocolade kruidnoten door deze er een beetje in te drukken. Laat de koeken hierna afkoelen, tijdens het afkoelen worden de koeken nog wat hard(er).