Meng in een kom de roomkaas met de fijngesneden zongedroogde tomaatjes, gegrilde rode paprika, stukjes salami, bieslook, uienpoeder en knoflookpoeder. Breng op smaak met zout en roer goed door elkaar.
Druk het roomkaasmengsel in een grote stervorm uitsteker. Zorg ervoor dat het helemaal vol zit met het roomkaasmengsel. Leg de steker op een bordje of serveerplank en druk de roomkaas eruit zodat de ster op het bord ligt.
Heb je geen ster-uitsteker? Maak dan bijvoorbeeld een halve kerstbal, dit doe je door de roomkaas in huishoudfolie te verpakken. Met je handen vorm je er een halve kerstbal van. Haal hierna voorzichtig de huishoudfolie los en stort de kerstbal op een bord of serveerplank.
Beleg de roomkaas-ster of halve kerstbal met stukjes gehalveerde olijf en semi-zongedroogde tomaatjes. Dek de anti-pasti schotel af met huishoudfolie en zet de serveerschaal of -bord in de koelkast en laat het minimaal 30 minuten opstijven.
Haal voor het serveren de schaal uit de koelkast en verwijder de huishoudfolie. Verdeel crackres of toastjes en de plakjes worst of vlees om de anti pasti schotel heen.