Verwarm boter of margarine in de pan en bak het vlees rondom aan. Doe de uienringen erbij en bak dit ook aan. Doe hierna de blokjes wortel, laurier met kruidnagel, speculaaskruiden, tomatenpuree en fond of bouillon erbij.
Breng aan de kook en laat het 2 uur sudderen. Doe hierna de verkruimelde speculaasjes erbij en verwarm dit nog een half uur mee.
Maak de jus eventueel aan met maïzena.
Verwijder voor het serveren het laurier met kruidnagel.
Bereiding in de slowcooker
Doe de uienringen, het vlees en de blokjes wortel, laurier met kruidnagel, speculaaskruiden, tomatnpuree en runderfod in de slowcooker. Verwarm dit 1 uur op high en vervolgens 6 uur op low.
Doe hierna de verkruimelde speculaasjes erbij en verwarm dit nog een uur mee.
Maak de jus eventueel aan met maïzena.
Verwijder voor het serveren het laurier met kruidnagel.