Doe alle ingrediënten samen in een steelpannetje en breng het aan de kook. Zet het vuur lager als de suiker is opgelost. Laat dit zachtjes koken tot de cranberries zijn open gesprongen. Haal van het vuur, verwijder de steranijs en het kaneelstokje. Pureer de saus glad met een keukenmachine. Haal de saus door een zeef om velletjes eruit te halen.
Voor de tiramisu:
Klop de slagroom stijf met een mixer of keukenmachine. Roer de mascarpone los en spatel hierna de mascarpone en poedersuiker door de slagroom.
Bij opmaken van de tiramisu in een grote schaal:
Dep ½ van de bastognekoeken in de koffie en verdeel dit over de bodem van de schaal, zorg dat de hele bodem bedekt is.
Verdeel hierover de helft van het slagroom-mascarponemengsel. Verdeel hierover weer een laagje bastognekoeken in koffie gedept. Verdeel hierover de rest van het slagroom-mascarponemengsel.
Zet de schaal minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven. Verdeel vlak voor het serveren de cranberrysaus over de tiramisu. Maak af met geschaafde witte chocolade.
Bij opmaken van tiramisu in glaasjes:
Verdeel 1,5 tot 2 bastognekoeken over de bocem van de glaasjes. Verdeel hierover wat van de koffie.
Verdeel hierover het slagroom-mascarponemengsel.
Zet de glaasjes eventueel tot gebruik terug in de koelkast, of maak het meteen af om te serveren.
Verdeel vlak voor het serveren de cranberrysaus over de tiramisu. Maak af met geschaafde witte chocolade.