Haal het ijs 1,5 uur van te voren uit de koelkast.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
Laat de karamel of dulc de leche op kamertemperatuur komen.
Hak 4 cantuccini koekjes grof.
Roer het ijs los en meng hier het amandelschaafsel, gehakte koekjes en gehakt chocolade door. Doe de dulce de leche of karamel in kleine stukjes en roer dit ook door het ijs.
Bekleed de cakevorm met huishoudfolie en verdeel het ijs over de vorm. Zorgt dat het tot max 0,5 cm onder de bovenkant van de vorm komt.
Zet het ijs minimaal 2 uur weg in de vriezer zodat het alvast een beetje opstijft.
Verkruimel de overige koekjes tot een fijn kruim. Smelt de boter in een pannetje en roer dit door de koekkruimels.
Verdeel het koekkruim over het ijs. Druk met de achterkant van een lepel goed aan. Bedenk met huishoudfolie en zet het voor minimaal 20 uur weg.
Afwerking
Klop het eiwit met poedersuiker op tot een mooie schuimige massa.
Haal het ijs uit de vorm en zet op een schaal. Bedek het ijs met de met het eiwitschuim.
Brand de buitenkant van het eiwit met een gasbrander zodat het karamliseert mooi goudbruin wordt.
Serveer de baked alaska hierna direct door het in plakken te snijden en over schaaltjes te verdelen.