Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd of pers het teentje knoflook fijn. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de spinazie en knoflook toe. Roerbak totdat de spinazie geslonken is en zoveel mogelijk water is verdampt. Doe dan de spinazie in een bolzeef en druk er nog zoveel mogelijk water uit.
Kluts 3 eieren los en bak hier in een koekenpan met daarin olijfolie een roerei van. Meng het roerei vervolgens met de spinazie en de zalm en laat kort afkoelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat. Verdeel vervolgens het roereimengsel over het bladerdeeg en rol het bladerdeeg dan over de lange zijde op. Druk de naad dicht. Breng vervolgens de uiteinden van de rol naar elkaar toe zodat je een ronde krans hebt. Zet vervolgens met een keukenschaar om de zoveel cm een knip. Bestrijk dan de omeletkrans met het laatste, losgeklopte ei en bak de omeletkrans in 20 minuten af in de oven.
Maak in de tussentijd de Hollandaisesaus. Smelt hiervoor de boter in een steelpannetje en laat kort afkoelen. Doe vervolgens het ei samen met de theelepel water en het scheutje wijnazijn en wat peper en zout in een hoge (maat)beker. Zet je staafmixer in de beker en zet ‘m aan. Voeg vervolgens scheutje voor scheutje de gesmolten boter toe. De saus wordt steeds ietsje dikker en is klaar als alle boter is toegevoegd.
Serveer de omeletkrans met de Hollandaisesaus en wat verse bieslook.