Verwarm de oven voor tot 200 graden en kleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de ciabatta in dunne plakjes. Besprenkel ze met de olie, breng op smaak met zout en bestrooi met oregano. Rooster de ciabatta in 6-8 minuten goudgeel en krokant. Laat de ciabattatoast afkoelen tot kamertemperatuur.
Kook de eieren in een pan met water hard.
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de avocado in kleine blokjes, snijd de zalm ook fijn. Hak de dille fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel ook in fijne vierkante blokjes. Snijd 1 ei in plakjes, 4 plakjes gebruiken we ter garnering. Snijd het overige ei ook in kleine blokjes.
Houd van alle ingrediënten een klein beetje apart wat je kunt gebruiken voor de garnering. Meng in een kom de zalm, avocado, ei en appel met de crème fraîche. Breng op smaak met het citroensap en dille en peper.
Gebruik een kookring om de borden op te maken. Schep het tartaar mengsel in de kookring en maak zo een mooi torentje op de borden. Garneer de tartaar met gerookte zalm, ei, blokjes avocado en appel. Maak af met dille en serveer de ciabattatoast erbij.