*wil je 1 van beide smaken en niet allebei de smaken? Verdubbel dan de hoeveelheid ingredienten van de smaak die je wil hebben
Extra benodigdheden:
bloem
deegroller
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Bestuif je werkblad met wat bloem. Verdeel de rol pizzadeeg over de breedte in 2 rollen. Rol beide delen uit met deegroller tot een rechthoek.
Verdeel 1 – 2 eetlepels van de tomatensaus over de elke rechthoek. Verdeel de pesto over beide rechthoeken. Verdeel vervolgens de mozzarellabolletjes over de ene rechthoek en de prosciutto en de geraspte kaas over de andere rechthoek.
Rol vervolgens beide rechthoeken over de lange zijde op. Doe dit zo strak mogelijk. Snijd dunne (niet te dunne) rolletjes van de pizzarollen (per rol zo’ n 12 stuks) en leg ze op de snijkant op de bakplaat. Vorm van de rolletjes van de ene smaak een 2 en een 0 op de ene bakplaat en vorm met de rolletjes van de andere smaak twee cijfers 2 op de andere bakplaat.
Bak de pizzacijfers 15 – 20 minuten in de oven. Wissel de bakplaten halverwege. Eventueel kun je beide bakplaten nog even los van elkaar 5 minuten bakken daarna.
Laat de cijfers iets afkoelen en schuif ze dan op een groot bord of op een grote plank. Bestrooi ze voor het serveren nog met wat verse platte peterselie.