Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Kook de pompoenstukjes 6 – 8 minuten totdat ze zacht zijn.
Snijd in de tussentijd de rode ui in dunne, halve ringen. Meng de uienringen vervolgens in een kom met de wittewijnazijn, de suiker en een snuf zout. Meng af en toe goed door.
Giet de pompoenstukjes af en doe ze in de keukenmachine. Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe en mix tot een puree. Breng de pompoenpuree op smaak met peper en zout.
Leg de mini-tortilla’s op de bakplaat of gebruik 2 bakplaten als de tortilla’s niet op 1 bakplaat passen. Verdeel de pompoenpuree over de tortilla’s. Verdeel daar de mozzarella overheen.
Bak de tortizza’s 6- 8 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Serveer de tortizza’s met de rode ui en verse platte peterselie eroverheen verdeeld.