Zelf een Moskovische Tulband maken lijkt ingewikkeld. Met dit recept help ik je een handje. Veel succes!
Gang Lunch, Ontbijt, Borrelhapje
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 35 minutenminuten
Porties 1kleine tulband
Ingrediënten
90grambloem
20grammaizena
80gramkoude roomboter
5eidooiers
1theelepelcitroenrasp
100gramfijne kristalsuiker
4eiwitten
snufjezout
poedersuikervoor garnering
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de tulbandvorm in en bestuif met bloem.
Zeef de bloem, maizena en het zout. Snijd de boter in kleine blokjes en wrijf dit met je handen door de bloem zodat een fijn kruimeldeeg ontstaat.
Klop de eidooiers met de citroenrasp en 25 gram suiker schuimig tot het bijna wit ziet. Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten op met zout en voeg beetje bij beetje de overige suiker toe.
Spatel als het eiwit stevig is de eidooiers er door en vervolgens het bloem-botermengsel. Schep het beslag in de tulbandvorm. Bak 25-30 minuten in de oven.
Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.
Bestuif de onderkant van de tulband met poedersuiker en stort hem op een vel bakpapier.
Laat de tulband met de vorm eromheen afkoelen. Hierdoor blijft hij sappig.