Op zoek naar een snel recept voor rijst met kip en een lekker zelfgemaakt sausje. Hierbij tip ik je de Kip Hawaii. Eet smakelijk!
Gang Hoofdgerecht
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediƫnten
300gramkipfilet
rijst
2cmverse gember
2teentjesknoflook
1klein blikjetomatenpuree
4eetlepelsazijn
4eetlepelssoyasaus
2eetlepelsmaizena
2eetlepelslichtbruine basterdsuiker
3paprika'sik nam 3 kleuren
500gramananasringen uit blikmet siroop
Instructies
Snijd de kip in blokjes en bak dit in een koekenpan met olijfolie aan. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de ananasringen in stukjes.
Snijd de paprika's in reepjes en bak dit mee met de blokjes kip.
Schil de gember en snijd dit fijn, pers de knoflook uit. Verwarm een beetje olie in een pannetje en fruit de gember en knoflook hierin kort aan. Voeg de tomatenpuree, azijn, sojasaus, maizena en basterdsuiker en het siroop van de ananas toe aan de saus.
Breng de saus aan de kook, roer regelmatig door en laat dit 3 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.
Doe de saus in de koekenpan bij de aangebakken kip en voeg de stukjes ananas ook toe. Verwarm dit kort met elkaar mee.
Serveer de kip hawaii met de rijst en eventueel een beetje kroepoek.
Notities
Tip: de saus (incl kip en ananas) kun je heel goed invriezen. Ontdooi het in de koelkast en warm het opnieuw op in een pannetje.