Christmas crackers van filodeeg met gekarameliseerde ui en tijm
Een hartig cadeautje, Christmas cracker met gekarameliseerde ui en tijm. Superleuk om bij het kerstdiner te serveren! Of als borrelhapje bij de kerstborrel.
Gang Appetizer
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Porties 8stuks
Equipment
Keukentouw
Ingrediënten
3uien in ringen
250gramchampignons in plakjes
3takjes tijm gerist
1,5elbasterdsuiker
2elbalsamicoazijn
30gramFeta of geitenkaas
16plakjesFilodeeg
boter of margarine om in te bakken
zout en peper
Instructies
Verwarm een koekenpan met boter of margarine. Fruit de ui met knoflook en champignons. Roer ook de blaadjes van 2 takjes tijm erdoor. Breng op smaak met zout en peper en doe de basterdsuiker, balsamicoazijn en 2 eetlepels water erbij.
Breng aan de kook en verwarm het 10 minuten op laag vuur, met de deksel op de pan. Haal hierna de deksel van de pan en verwarm dit nog 5 tot 7 minuten tot het water verdampt is.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verkruimel de kaas en roer dit door het uienmengsel.
Leg 8 vellen filodeeg voor je neer. Bestrijk ze met olijfolie en leg hier nog een velletje op.
Beleg een reep van 2/4 tot en met ¾ van het filodeeg met het uimengsel. Rol dit op tot een mooi rolletje en knoop de uiteinden vast met keukentouw.
Bestrijk de christmas crackers met olijfolie of losgeroerd ei.
Bak de de christmas crackers 25 tot 30 minuten gaar in de oven. Tot het filodeeg knapperig en goudbruin is.
Serveer de christmas crackers lauw-warm.
Notities
Je kunt de Christmas crackers ook vooraf klaarmaken. Rol ze in, en knoop ze alvast vast. Bewaar afgedekt in de koelkast, en schuif ze vlak voor je aan tafel gaat de oven in.