De geliefde moink balls, maar dan in het groot. Een mega lekker BBQ gehaktbrood met spek en barbecuesaus. Moink Meatloaf. Écht smullen!
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Barbecue, bbq
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 1 uuruur20 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
aluminiumfolie
Ingrediënten
600gramrundergehakt
20gramParmezaanse kaasgeraspt
1ei
30grampaneermeel
60mlmelk
4teentjes knoflookgeperst
½theelepelzout
½theelepelzwarte peper
1theelepelgedroogde oregano
1theelepelgedroogde peterselie
Voor de ‘rub’
10gramzeezout
20gramdonker bruine basterdsuiker
5grampaprikapoeder mild
0,5eetlepelversgemalen peper
1theelepelknoflookpoeder
1theelepeluienpoeder
1/3theelepelcayennepeper
Overige
20plakken ontbijtspek
50mlbarbecuesausik gebruik smokey bbq saus
25mlhoning
Instructies
Meng in een kom het gehakt met alle ingrediënten. Kneed goed door elkaar en rol hier een groot gehaktbrood van, in een langwerpige vorm.
Rol het gehaktbrood door de bbq rub. Omwikkel het gehaktbrood met plakken gerookt ontbijtspek. Doe dit door op je werkbak twee plakken ontbijtspek naast elkaar te leggen, met uiteinden een klein stukje overlappend. En leg hier telkens een plakje onder zodat een soort matje ontstaat. Leg het gehaktbrood er in het midden op en vouw plakje voor plakje om het gehaktbrood heen. Verpak het gehaktbrood vervolgens in aluminiumfolie.
Verwarm de E Braai op 120 graden. Verwarm het gehaktbrood 60 minuten op de barbecue, met de deksel dicht.
Verwarm ondertussen 100 ml barbecuesaus in een pannetje en roer hier 50 ml honing door. Zet het vuur hierna uit
Verwijder na een uur het aluminiumfolie van het gehaktbrood en verwarm de E Braai naar 180 tot 200 graden.
Bestrijk het gehaktbrood met de barbecuesaus en grill het rondom aan op de barbecue.
Snijd het gehaktbrood hierna in plakken en serveer het direct.