Een heerlijk en makkelijk borrelhapje met groots resultaat. Brie en croute met spicy noten en bramen. Zachte brie in een krokant jasje, met geroosterde noten, honing en chilivlokken.
Gang Borrelhapje
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediƫnten
100gramgezouten notenmix
2elhoning
1elchilivlokken
1rolvers bladerdeeg
1ronde brie of camembert
2elpanko
8bramen
1ei
toastjes of stokbroodvoor erbij
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verwarm een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster hierin de notenmix totdat deze begint te ruiken. Voeg dan de honing en chilivlokken toe en zet het vuur zacht. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen totdat de honing een beetje karamelliseert.
Rol het bladerdeeg uit en snijd het tot een vierkant. Van het overtollige bladerdeeg kun je eventueel sterren maken die je op de brie en croute plakt voor het bakken. Verdeel hier de panko overheen en leg de brie of camembert in het midden van het het bladerdeeg. Verdeel hierover de notenmix en daaroverheen de bramen. Vouw het bladerdeeg dan dicht over de brie en de toppings. Druk goed aan.
Klop het ei los en bestrijk de brie en croute met het eimengsel.
Bak de brie en croute 25 minuten in de oven. Serveer meteen.