Een heerlijke caesar salad. De salade dat een complete maaltijd is. Met kip, ontbijtspek, Parmezaan, grove croutons en een eitje.
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediƫnten
2eieren
6plakken gerookt ontbijtspek
2eetlepelspijnboompitjes
2kropjes Romaine Sla Little Gem
2eetlepelsParmezaanse kaasin snippers
Voor de croutons
Broodin stukken
3eetlepelsolijfolie
1teentje knoflookgeperst
zout en peper
Voor de kipfilet
2kipfiletsin stukken
3eetlepelsolijfolie
2eetlepelscitroensap
2theelepelscitroenrasp
1teentje knoflookgeperst
Zout en peper
Voor de caesar-dressing
150grammayonaise
1teenknoflook
1/2eetlepelcitroensap
1eetlepelWorcestershire sauce
1theelepeldijon mosterd
8kappertjes
2anchovis filets
1snuf peper
10gramParmezaanse kaas geraspt
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de blokjes brood in een kom met olijfolie, knoflook, zout en peper. Verdeel het brood over de bakkplaat en bak dit in 15 minuten goudbruin en krokant.
Meng in een kom of zak de stukken kipfilet met olijfolie, citroensap, citroenrasp, knoflook, zout en peper.
Verwarm een koekenpan op het vuur en bak hier de blokjes kipfilet rondom in aan.
Rooster in een andere droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin. Zet de pijnboompitjes hierna weg en bak het ontbijtspek krokant.
Kook de eieren in een pan met water.
Maak de caesar-dressing door de ingrediƫnten met de staafmixer te pureren.
Verdeel de romaine sla over een grote schaal. Verdeel hierover de blokjes gebakken kip en stukken spek. Snijd de eieren in partjes en verdeel dit ook over de salade.
Verdeel hierover de dressing en maak af met croutons, snippers Parmezaan en geroosterde pijnboompitjes.
Bewaar de overige dressing in een afgesloten pot, in de koelkast. Zo kun je het tot 5 dagen bewaren.