Extra benodigd: springvorm van 20 cm, bakpapier, keukenmachine
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier.
Klopt de suiker en eieren in de mengkom van een keukenmachine 8 minuten op de hoogste stand of tot je een bleke, dikke massa hebt die is verdriedubbeld in volume.
Meng het amandelmeel, bakmeel en de nootmuskaat in een middelgrote kom. Doe dit mengsel bij de eimassa en spatel om tot een net samenhangend geheel.
Voeg de boter en de sinaasappelrasp toe en spatel voorzichtig om. Schenk het beslag in de springvorm en zet 30 minuten in de oven of tot de taart gaar is. Stort op een taartrooster en laat volledig afkoelen.
Breng voor de siroop het sinaasappelsap en de honing in een kleine sauspan op matig vuur aan de kook. Laat 10 – 12 minuten borrelen of tot je een stroperige massa hebt. Laat koud worden in de koelkast.
Klop voor het glazuur de ricotta, honing en vanille in een schone mengkom van de keukenmachine op de middelste stand tot een gladde massa.
Halveer de taart horizontaal met een broodmes. Leg 1 helft op een taartplateau of –schaal en bestrijk met de helft van het glazuur. Leg de andere taarthelft erop en bestrijk met het resterende glazuur. Bedruip met de honing-sinaasappelsiroop en dien op.