Extra nodig: springvorm van 28 cmkeukenmachine en mixer
Instructies
Vet de springvorm in met boter of bekleed ‘m met bakpapier.
Maal de bastognekoeken klein met de keukenmachine.
Smelt de boter in een steelpannetje en haal van het vuur als de boter gesmolten is. Voeg de koekkruimels toe en roer goed door. Bekleed de springvorm met het koek-botermengsel. Druk goed aan en laat minimaal 30 minuten in de koelkast koud worden.
Klop de slagroom stijf met een mixer en voeg de suiker halverwege toe. Zet weg.
Meng in een andere kom de gecondenseerde melk met de roomkaas, het limoensap en de limoenrasp. Voeg als laatste de slagroom toe, roer deze voorzichtig door de roomkaasmix.
Wil je een heel stevige taart? Voeg dan op dit moment eventueel gelatine toe.
Schep de limoenmix in de afgekoelde bodem en laat de taart minimaal 2 maar liever 4 uur in de koelkast opstijven.
Garneer de taart voor het serveren eventueel met nog meer slagroom en stukjes limoen.