Lasagne met een twist, een snelle lasagne. Deze lasagneschotel bereid je niet in de oven, maar in een grote pan. Lasagne uit de pan met spinazie it is!
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1uigesnipperd
2teentjes knoflookgeperst
350gramrundergehakt
1courgettein blokjes
1rode paprika’sin blokjes
250gramchampignonsin plakjes
600gramverse spinazie
300gramHeinz Tomato Frito
300gramlasagnevellen
1bol mozzarellain stukjes
handje verse basilicumfijngesneden
olijfolie
peper
Instructies
Verwarm olie in een wok of grote hapjespan en fruit de ui met knoflook hierin aan.
Voeg het gehakt toe als de ui glazig is. Bak dit rul en breng op smaak met peper.
Doe blokjes courgette, paprika en plakjes champignons erij en bak dit 10 minuten mee.
Doe hierna de verse spinazie erbij en bak dit mee tot het is geslonken. Voeg hierna de Heinz Tomato Frito samen met 150 ml water toe en verwarm dit mee.
Breek de vellen lasagne in 4-5 stukjes. Kook de stukken lasagne in een pannetje met ruim water 6 minuten voor.
Haal de voorgekookte lasagnebladen los en verdeel ze door en op het gehakt/groentemengsel. Verdeel de mozzarella over de lasagnebladen en laat dit met deksel op de pan 10 minuten pruttelen tot de lasagnevellen gaar zijn.
Bestrooi de lasagne voor het serveren met de verse basilicum.
Notities
Gebruik je verse lasagnebladen, ipv gedroogde? Dan hoef je ze niet voor te koken. Deze kunnen direct in stukken in de saus.