4eetlepelsBlue Band vloeibaarplus extra om in te vetten
200gramblauwe bessen80 stuks
poedersuikermaple syrup of lemon curd met kwark, voor erbij
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden, vet de muffinvorm in met Blue Band vloeibaar.
Rasp en pers de citroen. Meng het citroensap met de melk. Laat 10 minuten staan.
Meng in een grote kom de bloem met bakpoeder, suiker en zout.
Mix de melk met de eieren, vanille en Blue Band vloeibaar. Doe de kom met droge ingrediënten en de citroenrasp erbij en roer het door elkaar.
Giet het beslag in de muffinvormen, vul deze tot ongeveer ¾, dit gaat bijvoorbeeld heel goed met een maatbeker. Verdeel de blauwe bessen over de vormpjes (ongeveer 4 tot 5 bessen per muffin).
Verwarm de muffins 15-20 minuten in de oven, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Laat de muffins 2 minuten in de vorm, haal er hierna uit en laat ze even afkoelen op een rooster.
Serveer de pannenkoek muffins warm, lekker met poedersuiker, maple syrup of lemon curd met kwark.
Notities
Je kunt de muffins ook een dag eerder bakken en even kort verwarmen in de oven voor het serveren. Bewaar de muffins in de koelkast, in een afgesloten bak of zak.