Zelfgemaakte tjap tjoy met cashwnoten? Dat is helemaal niet moeilijk. Een kleurrijk Chinees gerecht dat binnen 20 minuten op tafel staat. Bestellen is bijna minder snel ;)
Gang Hoofdgerecht
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
400grijst
3paprika’sin dunne reepjes
2teentjes knoflookgeperst
2uiendunne halve ringen
1winterwortelin dunne reepjes
1komkommerin reepjes
1handje taugé
2elmaïzena
3tlsuiker
4elsojasaus
600mlgroente- of kippenbouillon
100gcashewnoten
peper en zout
olie om in te bakken
Instructies
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst zonder deksel erop uitstomen.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak daarin de paprika’s en de knoflook ongeveer 30 seconden. Voeg dan de ui en wortel toe en roerbak deze mix ook 30 seconden. Voeg dan de komkommer erbij en roerbak ongeveer 1 minuut.
Voeg vervolgens de suiker, de sojasaus, de maïzena, de bouillon en wat peper en zout door de groentemix. Meng dit goed door elkaar. Laat 3 -5 minuten doorbakken, de saus wordt wat dikker.
Voeg de cashews met de taugé in de laatste minuut toe en warm kort mee op.