Op zoek naar een hapje voor je feestavond? Deze topper maak ik al jaren. Hoog tijd om het recept voor deze ham-monchou hapjes met je te delen!
Gang Borrelhapje
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Porties 20hapjes
Ingrediƫnten
pakjemonchou
1onsschouderhamliefst grote plakken
handjeverse bieslookgedroogd kan ook
handjeverse peterseliegedroogd kan ook
flinke scheutkerrie
peper en zout
Instructies
Haal de monchou ongeveer een uurtje van te voren uit de koelkast zodat het zachter wordt.
Hak (of knip) de bieslook en peterselie fijn. Meng de bieslook, peterselie, kerrie, peper en zout met de monchou (dit kun je gemakkelijk prakken met een vork).
Hou drie plakken ham apart. De overige ham snijd je in kleine blokjes. Meng de blokjes ham door het monchoumengsel.
Leg een plak ham voor je neer. Verdeel hier in de lengte een reep van het monchoumengsel over.
Rol de ham dicht zodat er een rolletje met monchou ontstaat.
Doe dit ook met de andere plakken ham, tot de ham of het monchoumengsel op is. Dit is afhankelijk van de grootte van de plakken ham en de dikte van je rolletjes.
Laat de hamrolletjes minimaal een uurtje opstijven in de koelkast.
Snijd de rolletjes in plakjes, serveer het op een kaasvlinder of toastje.