Fish and chips. Maar dan anders. Nog lekkerder. Fish and chips traybake met Parmezaan frietjes.
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediƫnten
Voor de friet
400gramfriet
400gramzoete aardappelfriet
1snuf knoflookpoeder
1snuf komijnpoeder
50gramParmezaanse kaasgeraspt
zout en peper
Voor de vis
100gramPankogrof paneermeel
1theelepelgedroogde tijm
1theelepelknoflookpoeder
100grambloem
1ei
1theelepelmosterd
4kabeljauwfiletsof andere witvis naar keuze
zout en peper
1citroenin partjes, voor erbij
olijfolie
Instructies
Bekleed een bakplaat met bakpapier, verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de zout, peper, knoflookpoeder en komijnpoeder met elkaar.
Verdeel de frietjes over de bakplaat. Besprenkel de friet met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met de kruidenmix. Bak de friet 15 minuten in de oven, roer door elkaar en verwarm daarna nogmaals 15 minuten.
Meng de panko met gedroogde tijm en knoflook, met 2 eetlepels olijfolie en bak dit even in de koekenpan. Tot het mooi goudbruin kleurt.
Meng ei met mosterd en verdeel dit over een kom. Verdeel de bloem in een andere kom.
Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met zout en peper.
Haal de vis door de bloem, daarna door het ei-mosterd mengsel en daarna door de panko.
Schuif de frietjes een beetje aan de kant en leg de vis erbij op de bakplaat. Verdeel de overige kruiden over de friet en bestrooi de friet met Parmezaanse kaas. Bak de vis en de friet nog 12- 15 minuten in de oven, tot de vis gaar en mooi krokant is geworden.
Serveer de fish and chips traybake met Parmezaan frietjes met partjes citroen erbij (lekker om eroverheen te sprenkelen) en mayonaise.