Ga naar de inhoud

Fish and chips traybake met Parmezaan frietjes

Fish and chips. Maar dan anders. Nog lekkerder. Fish and chips traybake met Parmezaan frietjes.
15 minuten Voorbereidingstijd
45 minuten Bereidingstijd
Delen op
Fish and chips traybake met Parmezaan frietjes

Fish and chips traybake met Parmezaan frietjes

Een feestmaal, daar gaan we vandaag voor. Een hele makkelijke maaltijd, die ontzettend lekker is.We gaan namelijk voor een Fish and chips traybake met parmezaan frietjes.

In feite komt het neer op vis en patat op de bakplaat, maar dan extra lekker!

Fish and chips traybake met Parmezaan frietjes

Ik ben gek op dit soort cheatmaaltjes. Een lekkere snack op zijn tijd. Gerechten zoals deze zijn super simpel om te maken, en zo lekker. Veel lekkerder dan gewone patat uit de pan. Deze keer gaan we voor Parmezaanfrietjes. Ik hoef je vast niet uit te leggen waar we die van maken?

Erbij gaan we voor vis in ene lekker krokant en kruidig korstje. Een perfecte maaltijd met het weekend voor de deur.

Fish and chips traybake met Parmezaan frietjes

Fish and chips traybake met Parmezaan frietjes

Yes, een trabyake dus! Met vis en patat. Allebei niet zomaar vis en niet zomaar patat, maar met heerlijke toevoegingen.

Deze fish and chips traybake bereiden we in 2 delen. Eerst gaan de frietjes in de oven, in dit geval een combinatie van zoete aardappelfriet en gewone friet. Dit brengen we op smaak met zout, peper, knoflookpoeder en komijnpoeder.

Ondertussen bakken we een gekruid panko-mengsel even bruin in een koekenpan. Hier paneren we vervolgens de vis mee. Hierna gaat de vis bij de chips in de oven. En bestrooien we de friet met geraspte Parmezaan. Na 15 minuutjes is de traybake met vis in een goudbruin gekruid jasje en Parmezaan frietjes klaar. Serveer direct, lekker met citroen en een lik mayonaise.

Fish and chips traybake met Parmezaan frietjes

Ingrediƫnten

personen

Voor de friet

Voor de vis

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze fish and chips traybake met parmezaan frietjes

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 45 minuten
Stap 1
Bekleed een bakplaat met bakpapier, verwarm de oven voor op 200 graden.
2
Stap 2
Meng de zout, peper, knoflookpoeder en komijnpoeder met elkaar.
3
Stap 3
Verdeel de frietjes over de bakplaat. Besprenkel de friet met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met de kruidenmix. Bak de friet 15 minuten in de oven, roer door elkaar en verwarm daarna nogmaals 15 minuten.
4
Stap 4
Meng de panko met gedroogde tijm en knoflook, met 2 eetlepels olijfolie en bak dit even in de koekenpan. Tot het mooi goudbruin kleurt.
5
Stap 5
Meng ei met mosterd en verdeel dit over een kom. Verdeel de bloem in een andere kom.
6
Stap 6

Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met zout en peper.

7
Stap 7

Haal de vis door de bloem, daarna door het ei-mosterd mengsel en daarna door de panko.

8
Stap 8
Schuif de frietjes een beetje aan de kant en leg de vis erbij op de bakplaat. Verdeel de overige kruiden over de friet en bestrooi de friet met Parmezaanse kaas. Bak de vis en de friet nog 12- 15 minuten in de oven, tot de vis gaar en mooi krokant is geworden.
9
Stap 9

Serveer de fish and chips traybake met Parmezaan frietjes met partjes citroen erbij (lekker om eroverheen te sprenkelen) en mayonaise.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Gnocchi met spruiten en botersaus
Fetaspread met geroosterde courgette
Naan met bloemkoolshoarma
Quesadilla's met gehakt en paprika

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op