Voorgerechten
Vissalade met trio van vis
Ceviche met passiefruit en wasabimayonaise
Vitello tonnato salade
Gegrilde groenten met chimichurri en burrata
Kipbonbon van roomkaas met mango
Wortelsoep met gember en pompoen
Vega Pie met cranberrysaus
Kerst borrelplank met trio van carpaccio, vitello tonnato en zalm
Pompoenpuree met oesterzwammen en zeekraal
Zoeteaardappel-wortelsoep met pittige pindatopping
Rode pestosaus met champignons
Pompoensoep – Basisrecept en variaties
Panzanella met perzik en aardbeien
Flammkuchen met aardbei en burrata
Focaccia met ricotta, aardbei en bresola
Blini hapjes (3 variaties)
Christmas crackers van filodeeg
Carpaccio torentjes
Champignonsoepje met bruingebakken ui en sojasaus
Zalmcocktail met filodeeg
Mexicaanse maaltijdsoep met tortillachips
Gebonden kippensoep met groenten en champignons
Gegrilde groenten met pesto en burrata
Prei-doperwtensoep met makreeltopping
Spinazie-vijgensalade met balsamicodressing
Huzarensalade maken
Flammkuchen met zalm en avocado
Knoflookbrood (+ Mediterrane brood)
Flammkuchen met prosciutto, vijgen en geitenkaas
Wat eten we deze week?
Weekmenu
Wrap met spinazie, kip en feta
Stoofpotje met wortel en speculaas – Sinterklaas stoofpot
Kip met speculaaskruiden en rijst
Hartige banketletter met gehakt
Pompoensoep – Basisrecept en variaties
Lasagne met zalm en spinazie
Calzones met broccoli en kalkoen
Voorgerecht recepten
Op deze pagina staan alle voorgerechten bij elkaar. Gerechten die je kunt serveren tijdens een etentje, als voorgerecht. Koud, warm of er tussenin. Het kan allemaal.
Wat is een voorgerecht
Het voorgerecht is meestal de start van het etentje. Al kan er ook nog een amuse of starter aan vooraf gaan. Dit is bijvoorbeeld een mandje (stok)brood met kruidenboter. Of een klein gerechtje. Op deze pagina vind je tal van lekkere voorgerechten bij elkaar, genoeg inspiratie voor een lekker etentje!
Een aantal hiervan kun je ook gebruiken als amuse bijvoorbeeld. Dit is meestal een klein hapje, vooraf aan de maaltijd. Zoals een bruschetta of crostini, of een klein spiesje. Voorgerechten worden vaak koud gegeten, maar worden soms ook warm geserveerd. En een lekker soepje kan natuurlijk ook nog steeds als voorgerecht dienen.
Soep als voorgerecht
Soep kun je prima als voorgerecht serveren, maar ook als aparte gang. Bijvoorbeeld als tussengerecht tussen het voorgerecht en hoofdgerecht in. Serveer soep bijvoorbeeld lekker met homemade croutons of een andere topping die bij de soep past. Zo maak je de soep net een beetje specialer, en niet alledaags. Op deze pagina vind je alle soeprecepten bij elkaar, van de klassieke tomatensoep en een bloemkoolsoepje tot romige knoflooksoep. Zo is ook een kommetje soep iedere keer weer anders, en een feest op het bord!
Voorgerecht maken
Voorgerecht recepten zijn er in allerlei vormen en maten. Gerechtjes met vlees of vis of juist vegetarisch waarbij groenten in de hoofdrol spelen. Je kunt het zo ingewikkeld maken als je wilt, of juist simpel. Ik tip je een paar makkelijke voorgerechten.
Een van de bekendste voorgerechten (naast tomatensoep) is wellicht carpaccio. In bijna ieder restaurant staat dit op de kaart. Carpaccio is een erg makkelijk voorgerecht om te maken en bijna iedereen lust het. Je maakt het van vlees, maar je kunt ook carpaccio maken van gegrilde rode biet, courgette of gerookte zalm.
Tartaar zie je ook heel veel. Dit is een lekker maar ook makkelijk voorgerecht die je eenvoudig en snel zelf klaarmaakt. Â Steak tartaar van rundvlees met een eidooier bijvoorbeeld, maar ook een zalmtartaar of ga voor lekkere inspiratie met groenten zoals de tartaar van rode biet.
Voordeel aan een gerecht dat koud geserveerd wordt is dat je het vooraf al kunt bereiden. Zo hoef je tijdens een etentje niet last-minute nog in de keuken te staan.