Ga naar de inhoud

Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

Lekker voorgerecht voor bij het kerstdiner. Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg, met truffelmayonaise en zongedroogde tomaatjes. Echt genieten!

30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

Yum! Vandaag deel ik een heerlijk voorgerecht voor bij het kerstdiner. Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg, met truffelmayonaise en zongedroogde tomaatjes. Echt genieten!

Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

Kersthapjes

Als er één gerecht is dat bij ons bij beide families zeer in de smaak valt is het wel carpaccio. Daarom vind ik het leuk om met de kerstdagen vaak ook een carpaccio-hapje te serveren. Op de website zijn inmiddels al een aantal lekkere variaties op de klassieke carpaccio te vinden. Zoals de carpacciotorentjes, de carpaccio salade kerstkrans en de kerstborrelplank met carpaccio, vitello tonnato en zalm.

Kerst voorgerecht met carpaccio

Het carpacciohapje dat hier op de website nog ontbrak is de carpaccio bonbon. Ik gaf er een twist aan door de carpaccio te serveren op knapperig bladerdeeg. Samen met truffelmayonaise maakt het een feestelijk hapje dat zeker niet misstaat bij het kerstdiner.

Zet jij dit carpacciohapje ook op tafel dit jaar? Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept.

Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

Het is eenvoudig om de carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg te maken. En wat ook heel fijn is: je kunt het vooraf al klaarmaken. Zet de kopjes met daarin carpaccio bonbons in huishoudfolie in de koelkast tot je ze gaat serveren. Je kunt ze heb beste dezelfde dag maken, bijvoorbeeld in de ochtend.

De bonbon serveren we op een krokant rondje van bladerdeeg. Om deze te maken steek je cirkels uit bladerdeeg. Leg de cirkels op met bakpapier beklede bakplaat, prik er met een vork gaatjes in en besmeer het deeg met losgeroerd ei. Het bladerdeeg bakken we in 20 minuten in de oven gaar en goudbruin. Laat de bladerdeegrondjes hierna afkoelen voor je de carpaccio bonbons erop serveert.

Wil je de bladerdeegrondjes even bewaren? Verpak ze als ze afgekoeld zijn in een luchtdicht trommeltje of in een afgesloten plasticzak.

Carpaccio bonbon maken

Voor de carpaccio bonbon mengen we in een kom de rucola met een beetje extra vergine olijfolie, stukjes zongedroogde tomaat, snippers Parmezaan en geroosterde pijnboompitjes.

Leg een vel vershoudfolie voor je op het werkblad. Leg hier drie a vier plakjes carpaccio op in een cirkel, elkaar net overlappend. Besmeer het midden met truffelmayonaise, laat de buitenkanten vrij.

Pak een kopje en leg hier de vershoudfolie in met de carpaccio-plakjes aan de bovenkant. Leg hier een handje van het rucola-mengsel in. Vouw het carpacciovlees dicht zodat een bon bon ontstaat. Vouw het vershoudfolie dicht en draai rond zodat een mooie stevige carpaccio bonbon ontstaat.

Zet de kopjes met carpaccio bonbons in de koelkast tot je ze gaat serveren.

Besmeer de bladerdeegrondjes voor het serveren met een beetje truffelmayonaise. Beleg eventueel met een plukje rucola. Pak de bonbon uit het folie en leg dit op het bladerdeeg. Verdeel over schoteltjes of bordjes en garneer de carpaccio bonbons met snippers Parmezaan en geroosterde pijnboompitjes.

Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

Ingrediënten

stuks

Extra benodigd

  • vershoudfolie
  • kopjes
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Steek rondjes uit het bladerdeeg. Leg de bladerdeegrondje op een met bakpapier beklede bakplaat, prik met een vork gaatjes in het deeg en besmeer het deeg met losgeroerd ei.
2
Stap 2
Bak het bladerdeeg 20 minuten in de oven gaar en goudbruin. Laat de bladerdeegrondjes hierna afkoelen.
3
Stap 3

Meng in een kom de rucola met een beetje extra vergine olijfolie, stukjes zongedroogde tomaat, snippers Parmezaan en geroosterde pijnboompitjes.

4
Stap 4
Leg een vel vershoudfolie voor je op het werkblad. Leg hier drie a vier plakjes carpaccio op in een cirkel, elkaar net overlappend. Besmeer het midden met truffelmayonaise, laat de buitenkanten vrij.
5
Stap 5

Pak een kopje en leg hier de vershoudfolie in met de carpaccio-plakjes aan de bovenkant. Leg hier een handje van het rucola-mengsel in. Vouw het carpacciovlees dicht zodat een bon bon ontstaat. Vouw het vershoudfolie dicht en draai rond zodat een mooie stevige carpaccio bonbon ontstaat.

6
Stap 6

Zet de kopjes met carpaccio bonbons in de koelkast tot je ze gaat serveren.

7
Stap 7

Besmeer de bladerdeegrondjes voor het serveren met een beetje truffelmayonaise. Beleg eventueel met wat rucola. Pak de carpaccio bonbon uit het folie en leg dit op het bladerdeeg. Verdeel over schoteltjes of bordjes en garneer de carpaccio bonbons met snippers Parmezaan en geroosterde pijnboompitjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Uiensoep recept
Romige preischotel met kip
Pindasoep met zoete aardappel en wortel

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op