Carpaccio torentjes
Carpaccio, maar dan anders. Met bladerdeeg. Carpaccio torentjes. Een heerlijk en feestelijk voorgerecht!
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inCarpaccio torentjes
Bewaren
Een feestelijk voorgerecht voor bij het kerstdiner, dat zijn deze carpaccio torentjes. Een torentje gemaakt van cirkels bladerdeeg met daartussen alles wat normaal hoort bij een carpaccio salade. Deze kleine hartige taartjes maken een feestelijk en lekker voorgerecht.

Carpaccio is een beetje standaard, het staat op de kaart bij iedere lunchroom. En bij vele restaurants wordt het ook als salade of voorgerecht geserveerd. Maar ik moet zeggen, het blijft dan ook gewoon lekker. Een heerlijke combinatie op een belegd broodje, in een salade of gewoon als voorgerecht.
Ik moet zeggen dat ik dan ook vaak ga voor een broodje carpaccio. Het is gewoon (bijna) altijd goed. Ook bij mijn familie valt het altijd zeer in de smaak. Na de carpacciokrans van vorig jaar wilde ik er dit jaar iets anders mee doen. Het werden deze heerlijke carpaccio torentjes met truffelmayo.

Carpaccio torentjes
Carpaccio torentjes dus, een feestelijk voorgerecht. Dat is weer eens wat anders dan een groot bord met carpaccio, we gaan de hoogte in!
De basis van de carpaccio torentjes zijn krokante cirkels bladerdeeg. Ik gebruik hiervoor een steker met een diameter van 4 tot 5 cm. Deze bak je krokant en goudbruin in de oven. Zorg ervoor dat je de deegcirkels inprikt met een vork, en dat je er even een andere plaat op legt. Dat voorkomt dat de cirkels bol worden. We willen ze juist plat. Laat de bladerdeeg-cirkels afkoelen voor je ze verwerkt tot de carpaccio torentjes.
Vervolgens is het tijd om de torentjes op te bouwen. Bestrijk een cirkel bladerdeeg met truffelmayo en beleg dit met het vlees, wat blaadjes rucola, kaassnippers, gebakken spekjes, tomaat, kappertjes en geroosterde pijnboompitjes. Hierop leg je de tweede cirkel bladerdeeg en dit beleg je op dezelfde manier. Daarop komt de derde (en laatste) cirkel en ook deze beleg je.
Serveer de carpaccio torentjes meteen na het opmaken. Als je dit te lang laat staan wordt het bladerdeeg zacht en sompig, en is het niet meer zo lekker knapperig.
Je kunt natuurlijk lekker variëren met dit recept. Zo kun je in plaats van truffelmayo ook groene pesto gebruiken bijvoorbeeld. Ik zou zeggen gebruik vooral de combinatie van ingrediënten die jij het liefst in een carpaccio gebruikt. Laat wat weg, of voeg wat toe. Wat jij lekker vindt.
Scroll snel naar beneden voor het compleet uitgewerkte recept van de carpaccio torentjes.

Carpaccio variatie recepten
Naast deze carpaccio torentjes staan er al vele andere variaties op de klassieke carpaccio op de website. Het is niet voor niets een van mijn favoriete recepten. Ik tip je graag deze toppers:
- Carpaccio met pestodressing
- Carpacciokrans
- Carpaccio plaattaart
- Carpaccio wrap-rolletjes
- Carpaccio club sandwich
- Carpacciorollade van bavette (hoofdgerecht)
Bereidingswijze carpaccio torentjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Steek 12 cirkels uit het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Leg dit op het bakpapier en leg hier overheen de eerste 15-20 minuten een bakplaat zodat het bladerdeeg mooi plat blijft. Verwarm dit 25-30 min in de oven tot het bladerdeeg krokant gebakken is en goudbruin ziet.
Stap 3
Laat het bladerdeeg hierna afkoelen.Stap 4
Rooster de pijnbompitjes in een koekenpan goudbruin.Stap 5
Bak in een droge koekenpan de spekjes goudbruin en krokant.Stap 6
Beleg 4 cirkels bladerdeeg met een lik truffelmayo, carpacciovlees, paar blaadjes rucola, kaassnippers, gebakken spekjes, stukjes tomaat, kappertjes en pijnboompitjes. Leg hier een bladerdeegcirkel op en verdeel hierover dezelfde ingrediënten. Maak de torentjes af met de laatste cirkels en beleg deze ook met truffelmayo, carpacciovlees, rucola, kaassnippers, gebakken spekjes, stukjes tomaat, kapertjes en pijnboompitjes.
Stap 7
Serveer de carpacciotorentjes hierna direct.Bereidingswijze carpaccio torentjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Steek 12 cirkels uit het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Leg dit op het bakpapier en leg hier overheen de eerste 15-20 minuten een bakplaat zodat het bladerdeeg mooi plat blijft. Verwarm dit 25-30 min in de oven tot het bladerdeeg krokant gebakken is en goudbruin ziet.
Stap 3
Laat het bladerdeeg hierna afkoelen.Stap 4
Rooster de pijnbompitjes in een koekenpan goudbruin.Stap 5
Bak in een droge koekenpan de spekjes goudbruin en krokant.Stap 6
Beleg 4 cirkels bladerdeeg met een lik truffelmayo, carpacciovlees, paar blaadjes rucola, kaassnippers, gebakken spekjes, stukjes tomaat, kappertjes en pijnboompitjes. Leg hier een bladerdeegcirkel op en verdeel hierover dezelfde ingrediënten. Maak de torentjes af met de laatste cirkels en beleg deze ook met truffelmayo, carpacciovlees, rucola, kaassnippers, gebakken spekjes, stukjes tomaat, kapertjes en pijnboompitjes.
Stap 7
Serveer de carpacciotorentjes hierna direct.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in1 reactie
José Berg van den
Wat een mooi voorgerecht en wat een heerlijke smaken bij elkaar.