Ga naar de inhoud

Club sandwich brunchplank

Een heerlijke brunchplank om te delen, met club sandwiches. Een overheerlijke club egg, club zalm en club rosbief. Perfect voor de (paas)brunch.

30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen

Club egg:

Club zalm:

Club rosbief

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Toast het brood in een broodrooster of onder de grill.

Voor de Club Egg

1
Stap 1
Verwarm een koekenpan op het vuur (hoog/medium) en bak hier de bacon of spek krokant in (voeg geen extra boter of olie toe).
2
Stap 2
Roer de eieren los in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper. Bak van de eieren in een andere koekenpan met een beetje olie een omelet.
3
Stap 3
Meng ondertussen de kerriepoeder met een halve eetlepel water. Roer door elkaar zodat een papje ontstaat. Roer hierna de mayonaise door de kerriepoeder. Voeg eventueel extra mayonaise toe.
4
Stap 4
Besmeer 2 getoaste boterhammen met kerriemayo en beleg dit met beetje van de rucola. Leg op een van de boterhammen met rucola en kerriemayo 2 plakken gebakken spek en het gebakken ei, samen met een plak kaas. Beleg de andere boterham met bacon en eiersalade leg hier een plak kaas op.
5
Stap 5
Leg op een van de boterhammen het derde getoaste brood en leg de andere belegde boterham hierop zodat een club sandwich ontstaat.
6
Stap 6

Snijd de club sandwich diagonaal door, en doe dit nog een keer zodat 4 kleine club sandwiches ontstaan.

Voor de Club Zalm

1
Stap 1
Besmeer 2 getoaste boterhammen met citroenmayo en beleg dit met de zalm Beleg dit met avocado en tomaat en maak af met de rucola.
2
Stap 2
Leg op een van de boterhammen het derde getoaste brood en leg de andere belegde boterham hierop zodat een club sandwich ontstaat.
3
Stap 3

Snijd de club sandwich diagonaal door, en doe dit nog een keer zodat 4 kleine club sandwiches ontstaan.

Voor de Club Rosbief

1
Stap 1

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

2
Stap 2
Besmeer 2 getoaste boterhammen met truffelmayo en beleg dit met rosbief. Bestrooi met pijnboompitjes en rucola en leg hier de plak kaas op.
3
Stap 3
Leg op een van de boterhammen het derde getoaste brood en leg de andere belegde boterham hierop zodat een club sandwich ontstaat.
4
Stap 4

Snijd de club sandwich diagonaal door, en doe dit nog een keer zodat 4 kleine club sandwiches ontstaan.

5
Stap 5
Verdeel de mini club sandwiches over een plank. Vul de plank eventueel op met gekookte eitjes, extra rucola, tomaatjes en kaas. En eventueel met naturel chips.

Club sandwich brunchplank

Yes, je leest het goed! Dit is geen borrelplank, maar een brunchplank! Een grote plank met heerlijke club sandwiches. De club sandwich brunchplank. Eigenlijk is dit alles wat je nodig hebt voor de paasbrunch. Een plank met voor ieder 3 heerlijke (mini) club sandwiches.

P.s. en mocht je toch nog iets zoets missen, zet er dan ook een plankje met de citroen scones  naast, of de heerlijke cruffins 😉

Cub sandwich brunchplank

Ik ben gek op borrelplanken, dus waarom zullen we er met de Paasdagen, of de paasbrunch, geen brunchplank van maken? Vorig jaar deelde ik een versie met wentelteefjes (ook erg lekker) dit jaar gaan we stapelen met club sandwiches.

Club sandwich brunchplank

Laten we beginnen met, wat is een club sandwich? Het is een sandwich, een opgestapelde boterham. De naam club is eraan gegeven omdat het bij elke club en resorts in Amerika op de kaart stond. Daarbij gaat er ook een tweede verhaal dat de naam afkomstig is van een exclusief sarong Saratoga Club House in Saratoga Springs in New York.

Een club sandwich is een goed belegde getoaste boterham. Beleg met meerder laagjes, vaak is het een hele hap om op te eten. De club sandwich bestaat uit 3 getoaste boterhammen die diagonaal worden doorgesneden.

Voor de brunchplank kiezen we ervoor om de porties te verkleinen, zodat iedereen meerdere club sandwiches kan proeven. Daarom hebben we de opgestapelde boterhammen 2x doorgesneden. We halen zo (mini) 4 club sandwiches uit 1.

Cub sandwich brunchplank

Paasbrunch

Voor de club sandwich brunchplank hebben we gebruik gemaakt van 3 verschillende belegde club sandwiches. Eentje met vlees, een met vis en een variant die bijna helemaal vegetarisch is. We konden het toch niet laten om gebakken spek aan de club egg toe te voegen. Als je dit achterwege laat is deze club sandwich vegetarisch.

Club egg met bacon

De ster van onze Club Sandwich Brunchplank is de Club Egg met bacon. De ultieme sandwich voor de paasdagen. Dubbel belegd met ei, want de club egg met bacon is belegd met eiersalade, gebakken ei, bacon, kerriemayonaise en rucola.

Club zalm met citroenmayonaise

De Club zalm is lekker fris door het toevoegen van citroenmayonaise. Dit maakt deze club ook lekker romig. Daarbij beleggen we hem met cherrytomaatjes, avocado en rucola.

Club rosbief met truffelmayonaise

De club rosbief is een topper die echt niet mag ontbreken. Belegd met rosbief, oude kaas, truffelmayonaise, rucola en pijnboompitjes. Het lijkt op een broodje carpaccio. Dus de rosbief kun je in dit geval ook zeker vervangen door carpaccio als je dat liever hebt.

Welke club is jouw favoriet? of wil je ze alledrie? Dan ga je natuurlijk voor de complete Club Sandwich Brunchplank.

De brunchplank hebben we aangevuld met partjes gekookt ei, tomaatjes, rucola en oude kaas. Wat bij deze brunchplank ontbreekt (zijn we serieus helemaal vergeten) is het toevoegen van Naturel chips. Want dat is natuurlijk eigenlijk onmisbaar bij de club sandwich. Net zoals in de ‘club’.

Cub sandwich brunchplank

 

Cub sandwich brunchplank

 

 

Bekijk ook andere recepten
Smores van de bbq
Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op