Vleesgerechten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg
Plaattaart met krokante kip en honing-mosterd
Pasta pesto met gehaktballetjes
Hartige banketletter – pizzaletter
Sinterklaas loempia’s
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Hachee schotel met gegratineerd stokbrood
Plaattaart met witlof, brie en spekÂ
Quesadilla’s met gehakt en paprika
Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg
Traybake van pompoen met spruitjes en worstjes
Nacho bowl met gehakt
Kip Gyros Wraps
Rucolastamppot met gerookte kip
Wrap met Caesar salade
Knoflookjus
Gevulde kip met pesto en pastaÂ
Vitello tonnato salade
Sweet chili pulled chicken
Kipnuggets met citroenÂ
Kiprollade met spinazie en rode pesto
Wrap met spinazie, kip en feta
Witlof met brie en spek uit de oven
Witte asperges met kaassaus uit de oven
Gevuld picknickbrood met kip en kerriemayo
3x Bavettespiesjes
Snelle lunchsalade met pesto en kip
Spaghetti met kip en mozzarella in citroen-knoflooksausje
Wat eten we deze week?
Weekmenu
Niks boven een lekker stukje vlees. Of je nu op zoek bent naar iets makkelijks of juist een uitdagender recept wilt proberen. Met de juiste ingrediënten en een beetje creativiteit tover je heerlijke vleesgerechten op tafel. Van sappige steaks tot kip uit de oven en alles daartussenin: er zijn genoeg lekkere vleesgerechten om uit te proberen.Â
Het leuke van vleesgerechten is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Je kunt verschillende soorten vlees gebruiken, zoals rundvlees, kip, varkensvlees, lamsvlees, of zelfs wild. Daarnaast kun je experimenteren met verschillende kruiden, specerijen en sauzen om je gerecht nog smaakvoller te maken.
Vleesgerechten zijn daarnaast goed te combineren met verschillende soorten groenten en bijgerechten. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere frisse salade, een stukje stokbrood met kruidenboter, of een portie gebakken aardappeltjes.
De lekkerste vleesgerechten
Of je nu een ervaren chef-kok bent of een beginnende thuiskok, er zijn tal van lekkere vleesgerechten die je gemakkelijk thuis kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan een romige aardappel-prei soep met spekjes (ook heel lekker met vis!), varkenshaas met champignonsaus of een lekkere spaghetti bolognese. Stuk voor stuk makkelijke vleesgerechten die je al van tevoren klaar kan maken.Â
Houd je van een uitdaging? Dan zijn er genoeg recepten te vinden die je kookkunsten naar een hoger niveau tillen. Zo kan je bijvoorbeeld zelf gehakt maken voor hamburgers of een heerlijk stoofpotje van rundvlees met rode wijn, wortelen en uien. Of wat dacht je van een klassieke coq au vin, gemaakt met kippenbouten, spekjes, champignons en een lekkere rode wijnsaus?
Vleesgerechten uit de oven
Gezonde vleesgerechten maak je ook lekker in de oven. Heb je deze bloemkoolschotel met kerrie en gehakt al eens geprobeerd? Of ga je op een relaxte avond liever voor heerlijke loaded nacho’s met kip en paprikareepjes? Dit zijn stuk voor stuk populaire vleesgerechten bij ons thuis. En eet er iemand geen vlees? Dan maak je gewoon een schaaltje van deze vegetarische groenteschotel met nacho’s en kaas.
Hoeveel gram vlees per persoon?
Hoeveel vlees per persoon je serveert hangt af van de grootte van de porties, de eetlust van je gasten en de bijgerechten op tafel. Als vuistregel kan je 100 tot 150 gram vlees per volwassene aanhouden voor een hoofdgerecht. In alle vleesgerechten recepten staat een aangeraden hoeveelheid beschreven. Wel zo makkelijk voor jou!