Ga naar de inhoud

Romige aardappel-preisoep met 3 toppings (vlees vis of vega)

Één soep die altijd kan. Deze romige aardappel-preisoep is een fijne aanvulling in ieder menu. Of je nu een vlees, vis of vega menu serveert. Soep is een heel fijn tussengerecht bij een etentje. Daarom moest er in ons Mix and Match kerstmenu natuurlijk ook een kerstsoepje komen. Maar ging...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Romige aardappel-preisoep met 3 toppings (vlees vis of vega)

Één soep die altijd kan. Deze romige aardappel-preisoep is een fijne aanvulling in ieder menu. Of je nu een vlees, vis of vega menu serveert.

Soep is een heel fijn tussengerecht bij een etentje. Daarom moest er in ons Mix and Match kerstmenu natuurlijk ook een kerstsoepje komen. Maar ging ik voor een soep vlees, vis of een vegetarische variant? Ik besloot het anders te doen, en voor een romig soepje te gaan waarbij je zelf kunt kiezen welke topping je neemt. Het resultaat is deze romige aardappel-preisoep.

Romige aardappel-preisoep met topping

Romige aardappel-preisoep met topping

De aardappel-preisoep is romig en vol van smaak. Door de toevoeging van de aardappel overheerst de prei niet, en is het heel goed te combineren met zowel vlees als vis. En als je dat liever niet eet kun je ook voor een vegetarische topping gaan.

Wil je een crunchy topping op de aardappel-preisoep? Ga dan voor croutons met gebakken preiringetjes. Als je voor hartig gaat, dan ga je voor gebakken spekbokjes en wil je de soep vooral romig houden? Dan zijn de snippers gerookte zalm perfect.

Ben je opzoek naar meer kerstinspiratie? Hier vind je het overzicht van alle kerstrecepten bij elkaar.

Romige aardappel-preisoep met topping

Romige aardappel-preisoep met topping

Ingrediënten

kleine glaasjes of 4 kommen

Voor de topping:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze romige aardappel-preisoep met 3 toppings (vlees vis of vega)

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm olie in een pan, fruit de ui met knoflook hierin aan.
2
Stap 2

Doe de prei en aardappel bij de ui en bak dit 3 minuten mee. Voeg hierna de ongeveer 800 ml van de bouillon toe met een snuf peper laat dit 15 minuten op zacht vuur koken.

3
Stap 3
Pureer de soep met een staafmixer of blender glad. Is de soep nog erg dik? Voeg dan extra bouillon toe.
4
Stap 4
Bereid de topping naar keuze:

Vleestopping: bak spekblokjes in een droge koekenpan krokant

Vistopping: snijd de gerookte zalm in snippers

Vegatopping: Besprenkel de blokjes brood met olijfolie, bak hier in 10 minuten op 180 graden in de oven croutons van. Bak een paar ringetjes prei in een koekenpan met olie aan.

1
Stap 1
Verdeel de soep over de glaasjes of kommen. Garneer met blaadjes tijm en de topping naar keuze.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade

2 reacties

YBB

Deze mooie glaasjes voor de soep hoe groot zijn die? Met vriendelijke groet Yvonne

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Yvonne, hier zit ongeveer 120 ml in.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op