Ga naar de inhoud

Hoofdgerechten

Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook
Spaanse rijst met bonen en olijven
Aardappelpannetje met groenten en spekjes
Groentebowl met knoflookdressing
Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole
Caprese traybake met kip, pesto en brood
Flammkuchen met prosciutto
Falafel van doperwten met fetaroom en zoetzure ui
Philly cheese steak spiesen
Ravioli in roomsaus met champignon
Kabeljauw in een sausje van honing, knoflook en mosterd
Bavetterollade met chiminichurri
Loaded nacho's met kip
krieltjessalade met groene asperges
Taquitos met zoete aardappel, mais en courgette

Een spektakel van een hoofdgerecht

Het hoofdgerecht is misschien wel de belangrijkste gang van de maaltijd. Op werkdagen of als je gewoon thuis eet is een hoofdgerecht waarschijnlijk. Oftewel alles wat er gegeten wordt. Als je een etentje organiseert dan ga je wellicht voor meerdere gangen en komt er een voorgerecht en toetje bij. Op deze pagina richten we ons op de hoofdgerechten, ik geef je heel veel inspiratie voor hoofdgerecht recepten!

Wat gaan we eten vanavond?

Dat is misschien wel dagelijks de meest gestelde vraag. Mijn kinderen vragen het altijd direct als ze uit school komen. En ik vraag (of vroeg) het zelf ook altijd aan collega’s. Ieder dag moeten we weer bedenken wat er op tafel komt. Dat kan een hele klus zijn. Soms hetzelfde eten is prima, maar toch is afwisseling ook wel erg fijn.

Bij de hoofdgerechten hier op de website vind je heel veel inspiratie. Op werkdagen is een makkelijke maaltijd prima als hoofdgerecht of als maaltijd. Liefst een voedzame maaltijd met lekker veel groenten als hoofdgerecht. Op de website is er voldoende keuze voor hoofdgerecht recepten. Ga voor een lekkere pastamaaltijd, een rijstgerecht, ovenschotel of avg’tje (aardappelen, groenten en vlees) met een twist. Of een groentetaart bijvoorbeeld. Er is zoveel keuze!

De hoofdgerechten hier op de website zijn over het algemeen gemakkelijk om te maken. Je bereid ze vers, soms pakjes en zakjes en ze staan binnen een half uur op tafel. Kip ketjap en kip kerrie zijn een van de favorieten van de website. Maar ook de bloemkoolschotel en aardappel anders zonder pakjes.

Hoofdgerecht bij een etentje

Als je een etentje organiseert dan ziet het hoofdgerecht er vaak toch net iets anders uit. Geen pasta met rode saus, of kip met rijst en een sausje. Maar dan ga je liever voor een spektakelstuk. Een mooi stuk vlees of vis met daarbij aardappeltjes en verschillende bijgerechten. Of een vegetarisch spektakelstuk met groenten in de hoofdrol. Het kan allemaal, we bieden genoeg inspiratie.

Voor vleesgerechten tip ik je varkenshaaspakketjes met bladerdeeg of en carpacciorollade van bavette. Bij vis is een sliptong altijd goed, of een zalm en croute bijvoorbeeld. Ga je liever vega? Dan tip ik je de lekkere hasselbackpompoen of beet wellington.

Tip: neem ook eens een kijkje bij de kerstrecepten en selecteer hier hoofdgerechten. Zo filter je de hoofdgerechten die zeer geschikt zijn voor een etentje met meerdere gangen eruit.

Hoofdgerechten

Maak een account aan en sla je favo recepten op!

Naam*

Wil je samenwerken met Brenda Kookt?

Ik wil graag samenwerken