Ga naar de inhoud

Menu Items

Falafelburger met zoetzure rodekool en sweetchilimayonaise
Groente-ontbijtje met ei en crispy chili-olie
Orzo caprese salade
Gevuld stokbrood met gehakt
Aardbeien-tomatensalsa met zoetzure ui en mozzarella
Preischotel met linzen en feta
Rocky road met krakeling en Kinder Bueno
Naan tuna melt met mango en avocado
Tosti van pesto met zongedroogde tomaat en Beemster Royaal
Oranje cruffin met banketbakkersroom
Naan met courgette, burrata en pijnboompitjes
Gevulde eieren met kip en crispy chili-olie
Citroencake met topping van MonChou
Plaattaart met groene asperges, pestoroom en eitjes
Cheesecake van witte chocolade met passievrucht
MonChou brunchplank met crispy chili-olie en vijgenjam
Groene salade met kip, mango, ei en kruidige dressing
Traybake van aardappeltjes met kip en parmezaan
Gevuld eieren met carpaccio en truffelmayo
Romige gevulde kip met MonChou en spek
Romige ravioli met spinazie en tomaatjes
Kip enchilada's
Pokébowl met gegrilde zalm
Romige citroenorzo met gebakken feta
Pasta schotel met salami
Geroosterde aubergine met z'atar, dilleyoghurt en zoetzure ui
Macaroni stroganoff met kip
Gevulde courgette met gehakt en mozzarella
Mini tarte tatin met geitenkaas
Mac and cheese

Menu Items

Iedere menugang een ander type gerecht

Op deze pagina vind je recepten voor alle menugangen terug. Van ontbijt en lunch tot tussendoortjes maar ook voor-, hoofd- en nagerechten. Voor iedere gang zijn er andere type gerechten die erbij passen.

Zo bestaan het ontbijt en lunch vaak uit koude brood, of eiergerechten. Of yoghurt of kwark. Bij de avondmaaltijd worden vaak warme gerechten geserveerd. Al kan een lekkere salade zowel als lunch en avondmaaltijd worden gegeten. Het toetje daarentegen is ook vaak koud, of zelfs bevroren. Klik op de type menugangen in het overzicht om de bijbehorende recepten te bekijken.

Hoe maak je een 3-gangenmenu?

Of beter gezegd, hoe stel je voor een etentje een 3-gangenmenu samen? Waar moet je op letten? Wat kan wel, en wat is beter van niet?

Een 3-gangenmenu bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht.
Je kunt gaan voor een menu met vleesgerechten, visgerechten of een vegetarisch menu. Maar je kunt hier ook een combinatie van maken en de menugangen afwisselen. Bijvoorbeeld een voorgerecht met vis en hoofdgerecht met vlees. Of voorgerecht vegetarisch en hoofdgerecht met visgerechten.

Je kunt een 3-gangenmenu ook uitbreiden naar meerdere gangen. 4, 5 of zelfs 7. Bij 4 gangen voeg je een tussengerecht toe, na het voorgerecht. Hiervoor kun je een voorgerecht-recept gebruiken. Ook kun je gaan voor een amuse, een klein hapje dat nog voor het voorgerecht wordt geserveerd. Dit kan een kleine snack zijn of onderdeel van een voorgerecht. Bij 5, 6 of 7 gangen voeg je meerdere hoofdgerechten toe. Denk erom dat je de porties in dat geval wat kleiner maakt. 

Aandachtspunten bij het samenstellen van een menu

Andere dingen om rekening mee te houden:

  • Check of de gasten allergieën of speciale wensen hebben, of dat er iets is dat ze echt niet lusten.
  • Houdt rekening met je gasten, komen er kinderen? Dan ziet het menu er wellicht anders uit dan wanneer er alleen volwassenen aan tafel zitten.
  • Houdt rekening met de seizoenen, welke producten en ingrediënten zijn dit seizoen verkrijgbaar? En welke bereiding past bij het seizoen? Een stoofschotel dot het bijvoorbeeld goed in de herfst en winter, in de zomer zal dit wellicht minder in de smak vallen.
  • Zorg voor afwisseling in het menu, gebruik bij voorkeur niet in meerdere gangen dezelfde (hoofd)ingrediënten. Bijvoorbeeld kippensoep vooraf, en kip als hoofdgerecht.