Menugangen
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistache pesto en ricotta
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade
Geroosterde pompoensoep met bloemkool
Fish and chips traybake met kabeljauw en spek
Parmezaan aardappeltjes met bloemkool uit de oven
Mac and cheese met pompoen
Hachee schotel met gegratineerd stokbrood
Geplette krieltjes en broccoli uit de oven
Appelkoeken met karamel
Reese’s – Chococups met pindakaas
Speculaaskoekjes met chocolade kruidnoten
Plaattaart met witlof, brie en spek
Gnocchi met spruiten en botersaus
Fetaspread met geroosterde courgette
Knapperige perentaart met karamel
Naan met bloemkoolshoarma
Quesadilla’s met gehakt en paprika
Haver-kruimelkoeken met aardbei
Geroosterde paprikasoep met zongedroogde tomaatjes
Romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas
Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg
Aardappelpuree met paddenstoelen in BBQ-saus
Krieltjes Niçoise
Traybake van pompoen met spruitjes en worstjes
Nacho bowl met gehakt
Ratatouillepizza met burrata
NIEUW: Scheurkalender & BK Herfstmagazine
Meer informatieMenugangen
Iedere menugang een ander type gerecht
Op deze pagina vind je recepten voor alle menugangen terug. Van ontbijt en lunch tot tussendoortjes maar ook voor-, hoofd- en nagerechten. Voor iedere gang zijn er andere type gerechten die erbij passen.
Zo bestaan het ontbijt en lunch vaak uit koude brood, of eiergerechten. Of yoghurt of kwark. Bij de avondmaaltijd worden vaak warme gerechten geserveerd. Al kan een lekkere salade zowel als lunch en avondmaaltijd worden gegeten. Het toetje daarentegen is ook vaak koud, of zelfs bevroren. Klik op de type menugangen in het overzicht om de bijbehorende recepten te bekijken.
Hoe maak je een 3-gangenmenu?
Of beter gezegd, hoe stel je voor een etentje een 3-gangenmenu samen? Waar moet je op letten? Wat kan wel, en wat is beter van niet?
Een 3-gangenmenu bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht.
Je kunt gaan voor een menu met vleesgerechten, visgerechten of een vegetarisch menu. Maar je kunt hier ook een combinatie van maken en de menugangen afwisselen. Bijvoorbeeld een voorgerecht met vis en hoofdgerecht met vlees. Of voorgerecht vegetarisch en hoofdgerecht met visgerechten.
Je kunt een 3-gangenmenu ook uitbreiden naar meerdere gangen. 4, 5 of zelfs 7. Bij 4 gangen voeg je een tussengerecht toe, na het voorgerecht. Hiervoor kun je een voorgerecht-recept gebruiken. Ook kun je gaan voor een amuse, een klein hapje dat nog voor het voorgerecht wordt geserveerd. Dit kan een kleine snack zijn of onderdeel van een voorgerecht. Bij 5, 6 of 7 gangen voeg je meerdere hoofdgerechten toe. Denk erom dat je de porties in dat geval wat kleiner maakt.
Aandachtspunten bij het samenstellen van een menu
Andere dingen om rekening mee te houden:
- Check of de gasten allergieën of speciale wensen hebben, of dat er iets is dat ze echt niet lusten.
- Houdt rekening met je gasten, komen er kinderen? Dan ziet het menu er wellicht anders uit dan wanneer er alleen volwassenen aan tafel zitten.
- Houdt rekening met de seizoenen, welke producten en ingrediënten zijn dit seizoen verkrijgbaar? En welke bereiding past bij het seizoen? Een stoofschotel dot het bijvoorbeeld goed in de herfst en winter, in de zomer zal dit wellicht minder in de smak vallen.
- Zorg voor afwisseling in het menu, gebruik bij voorkeur niet in meerdere gangen dezelfde (hoofd)ingrediënten. Bijvoorbeeld kippensoep vooraf, en kip als hoofdgerecht.