Ga naar de inhoud

Oranje recepten

Soesjestaart
Oranje tompouce
Weekmenu
Chili con carne met nacho's
Maandag
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus
Dinsdag
Groene pasta pesto met broccoli en spinazie
Woensdag
Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole
Donderdag
BBQ Chicken plaattaart
Vrijdag
Caprese quiche
Zaterdag
Zondag

Feestelijke Oranje Recepten

Hier op de website delen we voor iedere gelegenheid lekkere en toegankelijke recepten. Voor de gewone dagen en makkelijke maaltijden maar ook feestdagen zoals Kerst en Pasen. En wat dacht je van Koningsdag? Daar hoort natuurlijk een oranje recept bij! Op deze pagina delen we allerlei heerlijke oranje recepten. Recepten met een oranje tintje, geschikt voor Koningsdag, maar bijvoorbeeld ook voor als Oranje voetbalt bij een WK of EK.

Wat is een oranje recept?

Hier op de website verzamelen we deze recepten onder de categorie oranje recepten. Een oranje recept is een recept met een oranje tintje. De oranje tompouce is natuurlijk de meest bekende, een klassieker die vooral op Koningsdag veel gegeten wordt. Maar er is nog veel meer mogelijk op het gebied van oranje recepten.

Wat dacht je van een monchoutaart met oranjetopping of worteltjestaart. Maar ook een oranje soep als maaltijdsoep zoals de pompoensoep, of juist een echt Hollands gerecht zoals de berehap. Deze gerechten met een oranje tintje zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld Koningsdag.

Oranje eten

Als je erbij nadenkt is er meer oranje eten voor handen dan je denkt. Wortel en zoete aardappel bijvoorbeeld. Dit kun je dus heel goed gebruiken voor oranje thema recepten. Maar ook mandarijnen en sinaasappels. En natuurlijk kun je ook kleurstof gebruiken om het eten een oranje tintje te geven.

Oranje recepten voor ieder moment

Oranje recepten zijn er voor ieder moment. De zoete varianten liggen misschien het meest voor de hand. Niet alleen de tompouce maar ook Friese oranjekoek. Een topper die je heel gemakkelijk ook zelf maakt. De oranje tiramisu met mandarijncurd is ook een topper die altijd zeer in de smaak valt.

Als je denkt aan hartige gerechten is het leuk om zoete aardappelfriet te serveren. Of ga voor wortelfriet met truffelmayo, of gekarameliseerde worteltjes.

Als het Nederlands elftal voetbalt is het leuk om een typisch Hollands gerecht te serveren. Een broodje kroket en schaal met worst en kaas is altijd goed. Maar ga bijvoorbeeld voor een ander hapje met een oranje tintje. Neem dan eens een kijkje bij de hapjes en snacks op de website. Hier zitten heerlijke gerechten tussen. Met of zonder oranje twist.

Oranje recepten

Maak een account aan en sla je favo recepten op!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Wachtwoord*

Wil je samenwerken met Brenda Kookt?

Ik wil graag samenwerken