Ga naar de inhoud

Oranje tiramisu met mandarijncurd

Oranje boven! Omdat we komend weekend met het hele land Koningsdag vieren, is het tijd voor een echt koningstoetje. En wel een heerlijke oranje tiramisu met mandarijncurd. Weten jullie al wat jullie gaan doen met Koningsdag? Het weerbericht lijkt wel steeds slechter te worden, maar ik hoop dat we toch...
40 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Oranje tiramisu met mandarijncurd

Oranje boven! Omdat we komend weekend met het hele land Koningsdag vieren, is het tijd voor een echt koningstoetje. En wel een heerlijke oranje tiramisu met mandarijncurd.

Weten jullie al wat jullie gaan doen met Koningsdag? Het weerbericht lijkt wel steeds slechter te worden, maar ik hoop dat we toch van een mooie dag kunnen genieten. Wij blijven lekker in het dorp, vrienden komen bij ons borrelen en de kids vermaken zich ook vast weer goed. Qua eten serveer ik Hollandse hapjes (kaas, worst en bitterballen doen het tenslotte altijd goed bij de borrel). Mocht je nou nog opzoek zijn naar een lekker oranje toetje, of iets lekkers bij de koffie dan raad ik je deze lekkere variant op tiramisu aan.

Oranje tiramisu met mandarijncurd

Deze oranje tiramisu die Joor voor ons maakte  is opgebouwd uit laagjes lange vingers die (eventueel) gedoopt worden in oranje bitter. Wil je het toetje ook serveren aan jonge kinderen? Dan kun je dit vervangen door een oranje limonade.

Het meest verrassende element is misschien wel de chocolade die verwerkt is in de mascarponemousse. En als kers op de taart maken we ze tiramisu af met een mandarijncurd die je heel makkelijk zelf maakt. Check snel het recept hieronder!

Oranje tiramisu met mandarijncurd

Klik hier voor meer lekkere toetjes.

Oranje tiramisu met mandarijncurd

Ingrediënten

a 6 porties

Voor de mandarijncurd:

Voor de tiramisu:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze oranje tiramisu met mandarijncurd

Voorbereiding: 40 minuten
Stap 1
Maak allereerst de mandarijncurd. Rasp hiervoor de schil van de 2 mandarijnen en pers ze uit. Die rasp en sap samen met de suiker, de boter, het ei en de eidooier in een steelpannetje en breng op laag vuur aan de kook. Roer voortdurend. Laat 1 minuut doorkoken en zet het vuur dan uit. Je zult zien dat de curd wat dikker wordt. Schenk in een kommetje en laat afkoelen (eventueel in de koelkast).
2
Stap 2
Klopt de slagroom stijf. Voeg dan het poedersuiker en de mascarpone toe en klop nog even door. Snijd in de tussentijd de chocola in kleine stukjes. Voeg deze toe als de mascarpone en slagroom goed gemixt zijn.
3
Stap 3
Pers de 3 mandarijnen uit boven een lage kom. Voeg daar eventueel het oranjebitter aan toe (hoeft niet). Breek de lange vingers in ongeveer 3 stukjes per lange vinger. Haal straks steeds de stukjes lange vinger door het sap.
4
Stap 4
Maak nu laagjes in de glaasjes: eerst een laag lange vingers, dan een laag mascarponemix. Weer een laagje lange vingers en weer een laag mascarpone. Sluit af met een flinke schep mandarijncurd.
5
Stap 5
Garneer met oranje snoep en / of wat mandarijnpartjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op