Ga naar de inhoud

Salade recepten

Parelcouscous met pompoen en rode biet
Pastasalade caprese met perzik
Couscous met perzik en kersen
Sperziebonensalade met feta en citroendressing
Artisjoksalade met cherrytomaten en kikkererwten
Pasta pesto met zalm en feta
Zomerse panzanella met perzik en aardbeien
Capreseplank met pesto
Caponata met toast en mozzarella
Courgettesalade met geroosterde feta
Meloensalade met mozzarella en kruidendressing
Noedelsalade met zalm en limoen
Ijsbergsalade met avocado, ei en spek
Pittige garnalensalade met avocado en limoendressing
Pastasalade met Parmezaanse kaas dressing
Geroosterde bloemkoolsalade met wortel en avocado
Mexicaanse maissalade met limoendressing en tortillacroutons
Couscous met rode biet en geitenkaas
Carpaccio torentjes
Zalmcocktail met filodeeg
Rijstbowl met zoete aardappel en pindadressing
Omeletwraps met roomkaas en groenten
Spinaziesalade met zoete aardappel
Gegrilde groenten met pesto en burrata
Spinazie-vijgensalade met balsamicodressing
Zomerse salade met aardbei, tomaat en geitenkaas-pistacheballetjes
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade
Weekmenu
Kip stroganoff met rijst
Maandag
Gnocchi traybake met groene pesto
Dinsdag
Mexicaanse ovenschotel met bonen en tortillachips 
Woensdag
Donderdag
Pompoenrisotto uit de oven met spekjes en geitenkaas
Vrijdag
Kip cordon bleu gehaktbrood
Zaterdag
Pides met ricotta en geroosterde tomaatjes
Zondag

Salade: volop keuze in recepten

Een salade is een gemakkelijk gerecht en ideaal voor lunch of diner maar ook geschikt als bijgerecht. Van salades kun je nooit genoeg recepten hebben want je kunt ze het hele jaar door eten. En dat bestaat niet alleen uit sla. Je kunt ook denken aan een salade die bestaat uit verschillende groenten. Met salades kun je eindeloos variëren en verrassende combinaties maken.

Op deze pagina vind je een complete verzameling van lekkere, makkelijke en natuurlijk ook gezonde salade recepten zoals:

  • pastasalades
  • frisse salades
  • salades met fruit
  • groentesalades zoals een zoete aardappelsalade

Ben je op zoek naar een saladerecept? Dan ben je bij Brendakookt aan het juiste adres. In mijn verzameling vind je genoeg inspiratie voor maaltijdsalades, salades voor bij de barbecue en salades als lunch. Maar er zijn ook aparte recepten zoals één met nacho’s en kip, een salade in een wrap of de shoarmasalade.

Verantwoorde werklunch

Als je eens wat anders bij de lunch wilt dan een boterham, kun je ook een salade meenemen naar je werk. Een goed belegde boterham is ook een traktatie maar variatie in je voedingspatroon is belangrijk. Een goedgevulde salade geeft je gedurende de middag een verzadigd gevoel en voorkomt dat je gaat snaaien. Maar hoe neem je je salade nu op een handige manier mee naar het werk? Je kunt de salade het beste thuis voorbereiden door de ingrediënten alvast te snijden. Doe alles bij elkaar in een kom of in kleine blokjes (kip of vis neem je ook apart mee) en maak de dressing. Deze doe je ook in een apart afsluitbaar bakje. Zet het in de koelkast en de volgende dag neem je het zo mee naar je werk. Inspiratie nodig? Wat dacht je van een quinoasalade met kip, munt en yoghurt? Een caesarsalade of de pastasalade met andijvie en kip 

Pasta salade: voor de stevige trek

Heb je stevige trek of zoek je een recept voor bij de barbecue? De Caprese pastasalade is een absolute topper. Tomaten, mozzarella en basilicum zijn een heerlijke combinatie, lekker fris in de zomer of gewoon wanneer je er trek in hebt. Andere pastasalades die je vind op mijn blog zijn: pasta pesto el tonno (mijn persoonlijke favoriet) en de pastasalade met carpaccio. Heb je al trek gekregen? Kijk dan snel hoe je het recept maakt of kijk snel wat voor lekkere salades je nog meer hier op deze pagina kunt vinden.

Frisse salade recepten

Een frisse salade doet het in de zomer goed bij een bbq. Maar als je niet steeds hetzelfde recept op tafel wilt zetten, vind je hier voldoende inspiratie voor lekkere en makkelijke salades met een twist. Aangezien een barbecue al bestaat uit veel vlees of vis gaat mijn voorkeur naar vegetarische salades. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zomerse salade met avocadodressing? Ook de salade met geitenkaas, citroen en rucola is erg fris. Dit is een salade met weinig ingrediënten en die snel op tafel staat. En een bietjessalade is ook lekker fris met warm weer.

Voeg fruit of extra groente toe

Salades met fruit zijn ook fris, maar dan net anders. Appel, mango en perzik maken je salade erg smakelijk. Op mijn blog staan een aantal salades met fruit. Probeer eens de variant met perzik en krokante prosciutto. Heerlijk voor op een zomerse dag. Of de salade met meloen en ham. DIt is ook een absolute topper.

Salade recepten

Maak een account aan en sla je favo recepten op!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Wachtwoord*

Wil je samenwerken met Brenda Kookt?

Ik wil graag samenwerken