Ga naar de inhoud

Oud en nieuw recepten

Witte chocoladetruffels met champagne
Brie en croute met spicy noten en bramen
Scones met cranberry, sinaasappel en rozemarijn
Bladerdeegkrans met gehakt, brie en cranberry
IJstaart met cranberry en speculaas
Sloffenkrans met stoofpeer en mascarponecrème
Bitterkoekjes tiramisu met amaretto
Kerst borrelplank met carpaccio, vitello tonnato en zalm
Tiramisu-IJstaart
Camembert brûlée uit de oven
Recepten met blini
Breekbrood met blauwe kaas en druivenjam
Champagne tiramisu met rode vruchten
Suikerbrood
Pannenkoeken met karamelappeltjes en honingslagroom
Borrelkrans met camembert
Stoofpeer met witte chocolade en speculoos
Christmas crackers van filodeeg
Carpaccio torentjes
Italiaans schuimtoetje - Il Dolce Vita
Borrelkrans met brie en cranberry
Boeuf bourguignon potjes
Zalmcocktail met filodeeg

Feestelijke Oud en Nieuw recepten

Na de Sinterklaas en de Kerstdagen staat de volgende feestdag al snel voor de deur, op naar lekkere recepten oud en nieuw. Wat is er fijner dan het oude jaar goed afsluiten, en het nieuwe jaar lekker beginnen? Een lekker oud en nieuw hapje of gerecht mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Dan ben je op deze pagina met feestelijke oud en nieuw recepten aan het juiste adres. Van lekkers voor bij de koffie tot een feestmaal als diner, toetje met vuurwerk en een extra lekker borrelhapje.

Oud en nieuw is altijd een feestelijke tijd. Het moment om terug te kijken op het afgelopen jaar en om plannen en doelen te stellen voor het nieuwe jaar. Gezellig met familie of samen met vrienden. Dit is een avond om uit te pakken met lekkere gerechtjes. Feestelijke recepten oud en nieuw. Ik tip je een aantal toppers!

Wat zet je op tafel met oud en nieuw?

Met oud en nieuw zijn er meerdere momenten om lekker uit te pakken met oud en nieuw recepten. Borrelhapjes, lekkers voor bij de koffie of een uitgebreid diner. Wat dacht je van een feestelijk toetje met vuurwerk erin? En laten we de oliebollen niet vergeten! Die mogen natuurlijk niet ontbreken en kunnen als toetje of hapje tussendoor.

Kies voor één van deze momenten of ga over the top en ga voor meerdere feestelijke hapjes (hartig of zoet) gedurende de avond.

Uitpakken met oud en nieuw recepten

Met oud en nieuw is het extra leuk om in het lekkers voor bij de koffie (een taart of cakeje) of het toetje champagne te verwerken. De champagne-monchoutaart, champagnemuffins en champagne cheesecake met aardbeien zijn iedere keer weer een hit! Maak het extra feestelijk door er sterretjes vuurwerk in te steken voor je het serveert!

Qua diner kun je natuurlijk meerdere dingen doen qua recepten oud en nieuw. Ga voor een diner van meerdere gangen zoals met de kerstdagen. Of ga juist voor een buffet waarbij je meerdere gerechten klaarzet en iedereen zelf kan pakken. Een tapas-diner is ook zeer geschikt!

Een feestelijk borrelhapje mag op een feestavond als deze niet ontbreken. Tip: het borrelplateau van pizzahapjes met het jaartal van het oude (of nieuwe) jaar is hiervoor zeer geschikt!

En vergeet ook niet iets lekkers voor de kids te maken. Oud en nieuw pretzels zijn super feestelijk, en het vuurpijlhapje valt zelfs bij de volwassenen in de smaak!

Oud en nieuw recepten

Maak een account aan en sla je favo recepten op!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Wachtwoord*

Wil je samenwerken met Brenda Kookt?

Ik wil graag samenwerken