Bladerdeegkrans met gehakt, brie en cranberry
Bewaren
Yum, na het kerstdiner is het nu tijd voor recepten voor feestelijke borrelhapjes voor de feestdagen. Deze bladerdegkrans met gehakt, brie en cranberry is een toppertje. Een lekker hartig borrelhapje, al kun je hem ook serveren als voorgerecht of als onderdeel van het hoofdgerecht. Bijvoorbeeld bij een buffet.
Ik ben van de kransen dit jaar. Na de eton mess kerstkrans is de krans deze keer vermomd in een lekker borrelhapje. Wat ook met de kerstdagen is dat lekker toch? Of misschien wel voor bij de kerstborrel op het werk eind deze week?
Dit hartige borrelhapje is een combinatie van een saucijzenbroodje en de (super lekkere) borrelkrans met brie en cranberry die ik vorig jaar met je deelde. De bladerdeegkrans van dit jaar bevat bijna dezelfde ingrediƫnten, met daar als extraatje het gehakt.
Het resultaat is een heerlijk hartig borrelhapje, dat er ook nog eens kerstig uitziet. Een feestje om op tafel te zetten!
Bladerdeegkrans met gehakt, brie en cranberry
Het is een voeding om de bladerdeegkrans met gehakt, brie en cranberry te maken. Het enige wat je even goed zou moeten doornemen is hoe we van een rol bladerdeeg met daarin gehakt een krans vouwen.
Eerst maken we de gehaktvulling door gehakt te mengen met cranberrysaus, Sali, knoflook en blokjes brie. Dit verdelen we over een lap bladerdeeg en rollen we vervolgens op. De bladerdeegrol snijd je vervolgens om de 3 cm in, tot 2/3 van het deeg. Je snijd het dus niet helemaal door. Vervolgens kun je de rol gevuld bladerdeeg op een vel bakpapier in een krans leggen, met de nog niet gesneden kant naar binnen.
Bestrijk de krans met ei en bestrooi met sesamzaadjes voor je het in de oven bakt.
Serveer bladerdeegkrans met gehakt met cranberry en brie eventueel met wat extra cranberrysaus.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bladerdeegkrans met gehakt, brie en cranberry
Stap 1
Meng het gehakt met paneermeel, 3 eetlepels cranberrysaus, de helft van het ei, salie, knoflook en zout en peper. Kneed dit goed door. Meng tot slot de blokjes brie door het gehakt.Stap 2
Rol het deeg uit. Verdeel over het midden een paar lepels van de cranberrysaus. Verdeel hierover het gehakt.Stap 3
Rol het deeg op zodat een grote rol met gehakt ontstaat. Snij de rol om de 3 cm tot 2/3 in het deeg. Vorm hierna in een krans, leg dit op een bakplaat met bakpapier.Stap 4
Bestrijk met ei en bestrooi met sesamzaadjes. Bak 40 minuten in de oven. Tot het gehakt gaar is en het deeg goudbruin.Stap 5
Serveer bladerdeegkrans met gehakt met cranberry en brie eventueel met wat extra cranberrysaus.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bladerdeegkrans met gehakt, brie en cranberry
Stap 1
Meng het gehakt met paneermeel, 3 eetlepels cranberrysaus, de helft van het ei, salie, knoflook en zout en peper. Kneed dit goed door. Meng tot slot de blokjes brie door het gehakt.Stap 2
Rol het deeg uit. Verdeel over het midden een paar lepels van de cranberrysaus. Verdeel hierover het gehakt.Stap 3
Rol het deeg op zodat een grote rol met gehakt ontstaat. Snij de rol om de 3 cm tot 2/3 in het deeg. Vorm hierna in een krans, leg dit op een bakplaat met bakpapier.Stap 4
Bestrijk met ei en bestrooi met sesamzaadjes. Bak 40 minuten in de oven. Tot het gehakt gaar is en het deeg goudbruin.Stap 5
Serveer bladerdeegkrans met gehakt met cranberry en brie eventueel met wat extra cranberrysaus.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.