Ga naar de inhoud

Sloffenkrans met stoofpeer en mascarponecreme

Een heerlijke taart voor de kerstdagen. Sloffenkrans met stoofpeer en mascarponecrème en witte chocolade.

40 minuten Voorbereidingstijd
2 uur Bereidingstijd
Delen op
Sloffenkrans met stoofpeer en mascarponecrème

Sloffenkrans met stoofpeer en mascarponecreme

Er zijn de afgelopen week al vele kerstrecepten gedeeld, maar nog niets lekkers bij de koffie. Een feestelijke taart. Dan komt deze sloffenkrans met stoofpeer en mascarponecrème én witte chocolade van pas. Een feestelijke taart, die niet moeilijk om te maken is.

Sloffenkrans met stoofpeer en mascarponecrème

Sloffenkrans kersttaart

Tijdens de kerstdagen staat het kerstontbijt en het kerstdiner centraal. Maar als je de gasten ontvangt lusten ze ook wel wat lekkers, toch? En dan is het extra leuk om een stukje taart of cake te serveren die lekker feestelijk is.

Een sloffentaart is een van mijn favoriete taarten of gebakjes. Een lekkere koek-bodem met daarop een frisse vulling van meestal banketbakkersroom en aardbei.

Een slof wordt gebakken in een een speciale bakring/bakvorm dat niet iedereen in huis heeft. Eerder heb ik je met dit sinterklaasrecept al laten zien dat je de bodem van een sloffentaart het ook in een cakblik kunt bakken. Deze keer gaan we voor een andere vorm, een mooie ronde sloffenkrans. Dat lijkt misschien ingewikkeld, maar ook dit is niet moeilijk om te maken.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de sloffenkrans kersttaart.

Sloffenkrans met stoofpeer en mascarponecrème

Sloffenkrans met stoofpeer en mascarponecrème

De sloffenkrans met stoofpeer en mascarponecrème lijkt moeilijk om te maken, maar dat is het niet!

De bodem van de sloffenkrans kersttaart maak je in een gewone ronde springvorm. neem een springvorm van 22 cm, of groter. Om in het midden een gat te maken, zodat de krans ontstaat gebruiken we een bakring. Deze zet je in het midden van de springvorm zodat je in de buitenste rand het sloffende kunt verdelen.

Het sloffendeeg vul je met een laagje amandelspijs, gebruik hiervoor bijvoorbeeld dit recept.

Als de sloffenkrans is afgekoeld is het tijd de taart op te maken. Ik gebruik hiervoor in dit geval slagrom en mascarpone waarmee ik een luchtige mascarponecrème maak. Dit verdeel je over de sloffenkans. Maak de taart af met stukjes bereidde stoofpeer (bijvoorbeeld naar dit recept), grof gehakte witte chocolade en nougatine.

Tip: bak de sloffenkrans een dag van te voren, en maak de taart de volgende ochtend op. Je kunt de sloffenkrans in de koelkast 2-3 dagen bewaren.

Ben je opzoek naar meer kerstinspiratie? Neem dan een kijkje op deze pagina, daar vind je alle kerstrecepten bij elkaar.

Sloffenkrans met stoofpeer en mascarponecrème

Ingrediënten

Ingrediënten voor het deeg:

Overige ingrediënten

Extra benodigd

  • springvorm met diameter van 22 cm
  • bakring
  • Bakpapier
  • deegroller
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze sloffenkrans met stoofpeer en mascarponecreme

Voorbereiding: 40 minuten
Bereiding: 2 uur
Stap 1
Kneed de ingrediënten voor het deeg tot het een samenhangende bal is. Verpak de bal in huishoudfolie en laat hem minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
2
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in en bekleedt het met bakpapier. Leg een bakring in het midden van de springvorm, vet de buitenkant van de bakring ook in.
3
Stap 3
Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg hier op uit tot een dikte van 8 mm. Snijd hier de vorm van de springvorm uit en leg het in de springvorm zodat de hele bodem bedekt is. Steek met de bakring het midden eruit en leg de bakring er weer in zodat de vorm van de krans ontstaat.
4
Stap 4
Rol van het deeg een slang van 1 cm dik en verdeel dit langs de randen van de bakvormen. Druk het een beet je aan zodat een randje onstaat.
5
Stap 5
Verdeel het amandelspijs tussen de randen in.
6
Stap 6
Bak de slof in 28 minuten gaar. Haal de bodem na het bakken uit de vorm, laat de bodem afkoelen op een rooster.
7
Stap 7
Klop de slagroom met poedersuiker op. Klop daarna de mascarpone goed los en meng dit met de slagroom.
8
Stap 8
Verdeel de mascarponeroom over de afgekoelde sloffenkrans.
9
Stap 9
Verdeel hierover blokjes stoofpeer, gehakte witte chocolade en nougatine.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Tonijntartaar met avocado en balsamico
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op