Ga naar de inhoud

Recepten voor tussendoortjes

Chocolade flikken met pretzels en karamel
Flugel cupcakes
Crème brûlée cheesecake
Gembercake – ontbijtkoek
Red velvet muffins met witte chocolade en roomkaas
Borrelkrans met camembert
Cranberry muffins met sinaasappel
Stoofpeertaart met speculaas en witte chocolade
Speculoos kwarktaart met kruidnoten
Sinterklaasstengels met amandelspijs en mascarponedip
Speculaascake met kruidnoten en gevuld speculaas
Pompoenmuffins
Hartjes cupcakes Hartekindbakt
Oreo cake met crème-topping
Citroenmuffins
Fruitpizza met koekbodem
Solero cheesecake
Citroencake met frambozen en mascarponevulling
Zoete bruschetta met fruit en citroenricotta
Brownie recept
Weekmenu
Maandag
Dinsdag
Traybake van bloemkool met wortel
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Een lekker tussendoortje erbij

Yum, lekker snoepen met tussendoortjes! Dat is wat we op deze pagina doen. Hier hebben we namelijk alle tussendoortjes voor je bij elkaar gezet. Veel zoetigheid met koekjes en taart, maar ook hartige tussendoortjes en zelfs gezonde tussendoortjes vind je hier terug. Neem snel een kijkje, er zit vast iets lekkers voor je tussen!

Wat zijn tussendoortjes?

Een tussendoortje iets is kleins dat je tussen de (grote) maaltijden eet. Dus bijvoorbeeld rond 10.30 uur bij de koffie of om 15.00 uur tussen de lunch en de avondmaaltijd in. Of juist om 20.00 uur als je even met een kopje thee op de bank gaat zitten.

Fruit wordt vaak als tussendoortje gegeten. Dit is een prima gezonde en voedzaam hapje voor tussendoor. Ook koekjes zijn een typisch tussendoortje, maar wel minder gezond.

Tussendoortje recepten

Tussendoortjes kun je kant en klaar kopen, maar ook zelf maken. De recepten voor tussendoortjes die je hier op de website vindt kun je allemaal zelf maken. Koekjes en taarten met ook gezonde repen met noten en granen bijvoorbeeld. En lekkere haverkoekjes met maar 2 ingrediënten. Of een smoothie van fruit met groenten.

Een verfrissend ijsje tussendoor doet het goed op een mooie zomerse dag. En wat dacht je van een gezonde broccoliwafel? Ook lekker: een energiereep van gedroogde vruchten en noten. Wist je dat je dit eenvoudig zelf kunt maken? Op de website vind je het op deze pagina allemaal terug.

Tussendoortje meenemen

De meeste tussendoortjes maak je klaar in een grotere batch. Bewaar de tussendoortjes in een zak of afgesloten bak. Sommige recepten bewaar je in de koelkast, maar de meest gewoon in een kast. De tussendoortjes kun je eenvoudig meenemen. Voor onderweg of om bijvoorbeeld te trakteren op het werk.

In de balk links op de pagina kun je de tussendoortjes filteren op seizoen. Zo vind je in de zomer frisse zomerrecepten voor tussendoor, en in de winter verwarmende tussendoortjes met bijvoorbeeld kaneel als smaakmaker.

Tip: neem ook eens een kijkje bij de zoete recepten. Hier vind je alle zoete gerechten zoals taarten en koekjes terug. Deze doen het allemaal uitstekend als tussendoortje.

Recepten voor tussendoortjes

Maak een account aan en sla je favo recepten op!

Naam*

Wil je samenwerken met Brenda Kookt?

Ik wil graag samenwerken