Ga naar de inhoud

Sinterklaas slof met chocolade en karamel

Yes, it’s my birthday! Vandaag deel ik daarom een speciaal recept met jullie. Natuurlijk gaan we voor een taart op mijn verjaardag, een sinterklaastaart zelfs. En het is geen gewone taart, maar een sinterklaas slof! Ik ben gek op kano’s, slofgebakjes en amandelspijs. Deeg met daarin spijs, ik vind het...
40 minuten Voorbereidingstijd
2 uur Bereidingstijd
Delen op

Sinterklaas slof met chocolade en karamel

Yes, it’s my birthday! Vandaag deel ik daarom een speciaal recept met jullie. Natuurlijk gaan we voor een taart op mijn verjaardag, een sinterklaastaart zelfs. En het is geen gewone taart, maar een sinterklaas slof!

Ik ben gek op kano’s, slofgebakjes en amandelspijs. Deeg met daarin spijs, ik vind het heerlijk. Al tijden wil ik met een slofrecept aan de slag. Ik heb serieus al 1,5 jaar de slofvorm van mijn zusje in huis. Omdat het mijn verjaardag is, vond ik dat het er nu echt eens van moest komen. Alleen heb ik de vorm niet gebruikt.

Ik bedacht me dat velen van jullie vast geen slofvorm hebben. Daarom deed ik het anders, ik maakte deze sinterklaas slof in een cakeblik van 20 cm. Super easy, zo kan iedereen deze lekkere sinterklaastaart maken.

Sinterklaas slof met chocolade en karamel

Sinterklaas slof met chocolade en karamel

Als basis van de sinterklaas slof heb ik het slofrecept van Rutger van den Broek gebruikt. Origineel was dit recept voor 2 stoffen bedoeld, ik heb dit omgerekend naar 1 stuk. Om er een extra sinterklaastwist aan te geven, voeg ik aan het deeg koek- en speculaaskruiden toe. Dit past heel goed bij de banketbakkersroom, die wat mij betreft niet mag ontbreken bij een echte slof. Over de banketbakkersroom verdeel ik gesmolten chocolade en dulce de leche voor ik de sinterklaas slof aftop met (truffel)kruidnoten.

In plaats van een slofring heb ik een cakeblik van 20 cm gebruikt voor de sinterklaas slof. Het cakeblik bekleed ik met bakpapier, zodat ik de slofbodem er na het bakken gemakkelijk uit kan pakken, zonder dat deze breekt. De slofbodem kan zo afkoelen zonder dat de vorm eromheen zit.

–> Ben je op zoek naar meer sinterklaasrecepten? Neem een kijkje op deze pagina, hier staan de lekkerste sinterklaasrecepten bij elkaar.

Sinterklaas slof met chocolade en karamel

Sinterklaas slof met chocolade en karamel

Ingrediënten

stukken

Overige:

Extra benodigd: huishoudfolie, cakeblik van 20 cm, bakpapier, deegroller

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze sinterklaas slof met chocolade en karamel

Voorbereiding: 40 minuten
Bereiding: 2 uur
Stap 1
Kneed de ingrediënten voor het deeg tot het een samenhangende bal is. Verpak de bal in huishoudfolie en laat hem minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
2
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het cakeblik in en bekleed het met bakpapier.
3
Stap 3
Meng de amandelspijs met het halve ei, roer goed door. Bereid ondertussen de banketbakkersroom en zet dit weg in de koelkast.
4
Stap 4
Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg hier op uit tot een dikte van 8 mm. Leg het cakeblik hier ondersteboven op, met de brede kant naar beneden. En snijd deze uit. Leg de deeglap op de bodem van het cakeblik, leg hem zo neer dat de zijkanten omhoog staan. Verdeel hierover het amandelspijs.
5
Stap 5
Bak de slof in 28 minuten gaar. Haal de bodem na het bakken uit de vorm door deze aan het bakpapier eruit te tillen. Laat de bodem afkoelen op een rooster.
6
Stap 6
Doe de banketbakkersroom in een spuitzak met spuitmondje en spuit de room op de afgekoelde sloffenbodem. Verdeel hierover met een lepel of spuitzakje de chocolade en dulce de leche. Beleg de sinterklaas slof tot slot met (truffel)kruidnoten.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Mango kwarktaart
Eton Mess recept
No bake cheesecake met witte chocolade en passievrucht
Amandeltaart met bramen en passievrucht

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op