Blini hapjes (3 variaties)
Bewaren
We delen vandaag het laatste ‘feestdagen recept’ van deze maand. Heerlijke borrelhapjes voor Oud & Nieuw. Heerlijke blini hapjes, met maar liefst 3 variaties. Een variant met vlees, eentje met vis en een blini belegd met een vegetarische topping.
Voor ieder wat wils dus! Kies er eentje uit die je gaat maken, of misschien wel alle drie?
Misschien denk je nu: wat is een blini? Een blini is een deeggerecht afkomstig uit Oost-Europa. Het lijkt op een kleine pannenkoek of een plat poffertje. Rond de feestdagen vind je de blini vaak in de supermarkt, het is dan ook een erg feestelijk hapje.
Blini hapjes
In dit artikel gaan we voor blini hapjes met 3 verschillende toppings. De bekendste blini is denk ik die met zalm en room. Ook deze komt in dit overzicht voorbij. Daarbij vond ik het leuk om te variëren met een blini hapje met vlees, dat is een carpaccio topping geworden en een variant zonder vlees of vis. In dat geval gaan we voor een heerlijke topping van gegrilde rode biet met geitenkaas.
Kortom, alle drie de hapjes zijn om te smullen!
De blini serveer ik in dit geval warm. Warm het op zoals de aanwijzingen op de verpakking. Koud eten kan ook, maar dan zou ik ze wel eerst even verwarmen en daarna laten afkoelen. Scroll naar beneden voor de complete uitgewerkte recepten van de blini hapjes.
Blini carpaccio en truffelmayo
Laten we beginnen bij de blini met een vlees-topping. Hoe kan het ook anders dan dat dit mijn all-time favorite is. Met carpaccio.
In dit geval ben ik gegaan voor truffelmayo (kun je ook vervangen door bijvoorbeeld groene pesto) met carpacciovlees, een paar blaadjes rucola, grove kaassnippers, gehakte kappertjes en geroosterde pijnboompitjes.
Blini hapjes met zalm en room
De blini met zalm is denk ik de meest gegeten combinatie met de blini. Het is ook lekker fris, en wat mij betreft een extra traktatie.
Beleg de blini met crème fraîche dat op smaak is gebracht met dille en citroensap. Verdeel hierover een stukje gerookte zalm en maak de blini af met een klein takje dille.
Blini met geroosterde biet en geitenkaas
Ik zit in een ‘bietenfase’ geloof ik. Geroosterde rode bieten eet ik op dit moment heel graag, bijvoorbeeld in een lauwwarme (couscous)salade (dit recept deel ik binnenkort met jullie). En het leek mij ook leuk om geroosterde biet te gebruiken voor het vegetarische blini hapje. Heerlijk in combinatie met geitenkaas en tijm.
Ingrediënten
Blini met carpaccio en truffelmayo
Blini met zalm
Blini met rode biet en geitenkaas
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze blini hapjes (3 variaties)
Stap 1
Verwarm de blini’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 2
Beleg de blini’s met:Voor de blini met carpaccio en truffelmayo
Stap 1
Besmeer de blini’s met een laagje truffelmayo. Beleg dit met carpaccio, rucola, kaassnippers en kappertjes. En bestrooi met geroosterde pijnboompitjes.Voor de blini met zalm
Stap 1
Roer de crème fraîche los. Meng dit met een takje gehakte dille en 1 tl citroensap.Stap 2
Besmeer de blini’s met de crème fraîche. Beleg dit met een stukje gerookte zalm, leg hier een plukje dille op.Voor de blini met rode biet en geitenkaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de rode biet in blokjes en verdeel dit over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en honing en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de blaadjes van een takje tijm erover. Rooster dit 20 minuten in de oven.Stap 3
Laat de biet even afkoelen.Stap 4
Verdeel een beetje crème fraîche over de blini’s. Verdeel hierover blokjes geroosterde biet en verkruimel de geitenkaas erover. Bestrooi met blaadjes tijm.Stap 5
Serveer de blini’s lauwwarm.Ingrediënten
Blini met carpaccio en truffelmayo
Blini met zalm
Blini met rode biet en geitenkaas
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze blini hapjes (3 variaties)
Stap 1
Verwarm de blini’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 2
Beleg de blini’s met:Voor de blini met carpaccio en truffelmayo
Stap 1
Besmeer de blini’s met een laagje truffelmayo. Beleg dit met carpaccio, rucola, kaassnippers en kappertjes. En bestrooi met geroosterde pijnboompitjes.Voor de blini met zalm
Stap 1
Roer de crème fraîche los. Meng dit met een takje gehakte dille en 1 tl citroensap.Stap 2
Besmeer de blini’s met de crème fraîche. Beleg dit met een stukje gerookte zalm, leg hier een plukje dille op.Voor de blini met rode biet en geitenkaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de rode biet in blokjes en verdeel dit over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en honing en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de blaadjes van een takje tijm erover. Rooster dit 20 minuten in de oven.Stap 3
Laat de biet even afkoelen.Stap 4
Verdeel een beetje crème fraîche over de blini’s. Verdeel hierover blokjes geroosterde biet en verkruimel de geitenkaas erover. Bestrooi met blaadjes tijm.Stap 5
Serveer de blini’s lauwwarm.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.