Ga naar de inhoud

Visgerechten

Bloemkoolschotel met prei en salami
Nacho ovenschotel met gehakt
Plaattaart met druiven en gekarameliseerde ui
Vanillecake basisrecept
Camembert brûlée uit de oven
Traybake met broccoli en zoete aardappel
Spaghetti met broccolipesto
Wortelcake met havermout
Citroen-Parmezaan aardappeltjes
Truffelrisotto met champignons
Zalmteriyaki met mie en sperziebonen
Plaattaart met courgette, oregano, pesto en mozzarella
Tandoorizalm met frisse salade
Pastasalade caprese met perzik
Tortizza met pulled chicken
Couscous met perzik en kersen
Sperziebonensalade met feta en citroendressing
Artisjoksalade met cherrytomaten en kikkererwten
Pasta pesto met zalm en feta
Zomerse panzanella met perzik en aardbeien
Capreseplank met pesto
Mosselen in tomatensaus
Flammkuchen met aardbei en burrata
Chocolate chip cookies met kersen
Citroenkip met groene asperges
BBQ Chicken plaattaart
Pitapizza's met tzatziki
Caponata met toast en mozzarella
Mosselen met knoflook en peterselie
Krokante kip wraps
Weekmenu
Andijviestamppot met champignonhachee
Maandag
Aardappelpannetje met groenten en spekjes
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Champignonsoepje met bruingebakken ui en sojasaus
Zaterdag
Zondag

Lekkere visgerechten vind je hier! Met vis kun je namelijk alle kanten op. Het biedt een breed scala aan smaken en texturen om mee te experimenteren. Van lichte en delicate smaken tot rijk en hartig, visgerechten zijn er voor iedereen.

Als je nog niet veel ervaring hebt met het maken van visgerechten, ga dan vooral eens experimenteren. Er zijn genoeg eenvoudige en heerlijke visgerechten die je thuis kunt maken. Of je nu kiest voor een klassiek visgerecht of iets compleet nieuws wilt uitproberen, er is altijd een heerlijk visrecept te vinden dat bij jou past!

De lekkerste recepten met vis

Er zijn zoveel lekkere visgerechten om te bereiden. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk recept met witvis, zoals witvis met parmezaanse kaas en pasta pesto. Of maak iets lekker voor op de bbq, bijvoorbeeld dit visspiesje van zalm en kabeljauw met pesto en citroen

Visgerechten zijn ook gemakkelijk te combineren met bijgerechten, zoals salades, groenten, rijst en aardappelen.

Visgerechten uit de oven

Er gaat niets boven de heerlijke geur van versgebakken vis uit de oven. Of je nu een fan bent van zalm, kabeljauw, garnalen of een andere vissoort, er zijn talloze manieren om je favoriete visgerechten uit de oven te bereiden. Een recept met vis is heerlijk om te bereiden met citroensap, knoflook en verse kruiden, zoals dille en tijm. In elk visrecept lees je exact welke specerijen goed passen bij de vissoort. 

Hoeveel vis per persoon?

Je vraagt je af: hoeveel vis moet je eigenlijk per persoon serveren? Wel, dat hangt natuurlijk af van de grootte van de vis, de manier waarop het bereid wordt en de eetlust van je gasten. Over het algemeen wordt bij een gerecht met vis aangeraden om zo’n 150 tot 200 gram vis per persoon te serveren, maar als je te maken hebt met grote eters of een heel hongerige menigte, kun je natuurlijk altijd wat extra vis bereiden. 

En als er toevallig wat overblijft, dan kun je de volgende dag genieten van een lekkere visbroodje of salade. Kortom, het is altijd beter om iets te veel dan te weinig te serveren en te genieten van een gezellige maaltijd met vrienden en familie!

Visgerechten

Maak een account aan en sla je favo recepten op!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Wachtwoord*

Wil je samenwerken met Brenda Kookt?

Ik wil graag samenwerken