Ga naar de inhoud

Visgerechten

Ketjap-noedels met zalm en broccoli
Eiersaladecups
Broccolistamppotje met gerookte zalm en dille
Lunchbowl met gerookte zalm, spinazie en avocado
Kerst borrelplank met carpaccio, vitello tonnato en zalm
Zalm wellington pakketjes
Zalmteriyaki met mie en sperziebonen
Tandoorizalm met frisse salade
Pasta pesto met zalm en feta
Mosselen in tomatensaus
Mosselen met knoflook en peterselie
Noedelsalade met zalm en limoen
De ultieme Vaderdag-croissant, met heerlijke toppings om je croissantje nog lekkerder en feestelijker te maken. Zoals de ultieme croissant met scrambles egg’s en spek, of ga je voor zalm?
Preistamppotje met zalm en dille
Pittige garnalensalade met avocado en limoendressing
Fish and chips traybake met Parmezaan frietjes
Plaattaart met zalm, roomkaas en groene asperges
Vitello Tonnato wraptaart
Scrambled eggs brunch plank
Broodje met zalm, ei en spek
Zalmspiesen met courgette, aardappel-groentesalade en pestodressing 
Bami met sweet chili garnalen
Zalmpakketjes met spinazie en roomkaas
Aardappelschotel met tonijn
Recepten met blini
Gegratineerde aardappel met zalm
Zalmcocktail met filodeeg
Pastaschotel met tonijn en rode pesto
Prei-doperwtensoep met makreeltopping

Lekkere visgerechten vind je hier! Met vis kun je namelijk alle kanten op. Het biedt een breed scala aan smaken en texturen om mee te experimenteren. Van lichte en delicate smaken tot rijk en hartig, visgerechten zijn er voor iedereen.

Als je nog niet veel ervaring hebt met het maken van visgerechten, ga dan vooral eens experimenteren. Er zijn genoeg eenvoudige en heerlijke visgerechten die je thuis kunt maken. Of je nu kiest voor een klassiek visgerecht of iets compleet nieuws wilt uitproberen, er is altijd een heerlijk visrecept te vinden dat bij jou past!

De lekkerste recepten met vis

Er zijn zoveel lekkere visgerechten om te bereiden. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk recept met witvis, zoals witvis met parmezaanse kaas en pasta pesto. Of maak iets lekker voor op de bbq, bijvoorbeeld dit visspiesje van zalm en kabeljauw met pesto en citroen

Visgerechten zijn ook gemakkelijk te combineren met bijgerechten, zoals salades, groenten, rijst en aardappelen.

Visgerechten uit de oven

Er gaat niets boven de heerlijke geur van versgebakken vis uit de oven. Of je nu een fan bent van zalm, kabeljauw, garnalen of een andere vissoort, er zijn talloze manieren om je favoriete visgerechten uit de oven te bereiden. Een recept met vis is heerlijk om te bereiden met citroensap, knoflook en verse kruiden, zoals dille en tijm. In elk visrecept lees je exact welke specerijen goed passen bij de vissoort. 

Hoeveel vis per persoon?

Je vraagt je af: hoeveel vis moet je eigenlijk per persoon serveren? Wel, dat hangt natuurlijk af van de grootte van de vis, de manier waarop het bereid wordt en de eetlust van je gasten. Over het algemeen wordt bij een gerecht met vis aangeraden om zo’n 150 tot 200 gram vis per persoon te serveren, maar als je te maken hebt met grote eters of een heel hongerige menigte, kun je natuurlijk altijd wat extra vis bereiden. 

En als er toevallig wat overblijft, dan kun je de volgende dag genieten van een lekkere visbroodje of salade. Kortom, het is altijd beter om iets te veel dan te weinig te serveren en te genieten van een gezellige maaltijd met vrienden en familie!

Visgerechten

Maak een account aan en sla je favo recepten op!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Wachtwoord*

Wil je samenwerken met Brenda Kookt?

Ik wil graag samenwerken