Ga naar de inhoud

Visspiesje van zalm en kabeljauw met pesto en citroen

In dit geval dekt de titel de lading. Ik maakte een snel visspiesje van zalm en kabeljauw met pesto en citroen. Groene pesto in dit geval, en het was dus echt een succes! Vooral mijn moeder en schoonmoeder genoten er erg van. Morgen staat er de buurt BBQ op het...
25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Visspiesje van zalm en kabeljauw met pesto en citroen

In dit geval dekt de titel de lading. Ik maakte een snel visspiesje van zalm en kabeljauw met pesto en citroen. Groene pesto in dit geval, en het was dus echt een succes!

Vooral mijn moeder en schoonmoeder genoten er erg van. Morgen staat er de buurt BBQ op het programma, en ook dan neem ik deze snelle spiesjes mee. Hier op brendakookt.nl mogen ze niet ontbreken, dus bij deze deel ik het recept.

visspiesje van zalm met kabeljauw

De afgelopen week zijn er een aantal lekkere vegetarische barbecue recepten voorbij gekomen. Maar naast vlees en groente kun je natuurlijk ook heel veel met vis op de barbecue. En dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn of lang te duren.

Garnalenspiesjes zijn nog steeds mijn favoriet (check dit snelle recept, of deze drie marinades die hier goed bij gaan). Maar je kunt nog veel meer met vis.

Visspiesje van zalm en kabeljauw met pesto en citroen

Afgelopen weekend kwamen onze ouders barbecuen. Onze vader en mijn man maak ik altijd blij met een goed stuk vlees, maar de vrouwen willen ook weleens wat anders 😉 Daarom maakte ik deze lekkere spiesjes van zalm en kabeljauw met pesto en citroen. Ze waren een hit, wat mij betreft het lekkerste dat we die a vond hebben gegeten.

p.s. Zoals je ziet is dit niet mijn beste foodfoto ever, heel snel tussendoor genomen terwijl de gasten op hun eten aan het wachten waren. Niet echt relaxed 😉 

Oke, door naar het recept!

 

Ingrediënten

stuks

Extra benodigd:4 satéprikkers

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze visspiesje van zalm en kabeljauw met pesto en citroen

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1
Week de satéprikkers in een bakje met water.
2
Stap 2
Dep de vis droog en snijd beide in 8 gelijke blokjes. Roer de pesto door de vis en laat dit in een afgedekt schaaltje minimaal 20 minuten even staan.
3
Stap 3
Snijd van de citroenen 8 mooie plakjes.
4
Stap 4
Rijg per satéprikker achtereenvolgens eerst een blokje kabeljauw, vervolgens een dubbel gevouwen schijfje citroen, blokje zalm, blokje kabeljauw, dubbel gevouwen schijfje citroen en tot slot een blokje zalm.
5
Stap 5
Bak de visspiesjes op de barbecue rondom gaar.

Tip:Gebruik een aluminium bakje om de visspiesjes op te bakken

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Loaded fries met chili
3x Bavettespiesjes
Whipped ricotta met groenten uit de oven
Caprese naanpizza's

2 reacties

Else

Ha Brenda, hoop dat het goed met jou en je baby gaat, het is zo stil hier.. lieve groetjes

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Elise, Wat lief dat je een berichtje achterlaat. Het gaat goed, al wordt het nu wel zwaarder hoor. Achter de schermen wordt er hard gewerkt. Door een project die ik aan het afronden ben (hier kan ik hopelijk volgende week meer over vertellen) heb ik iets minder tijd voor de blog. Maar de komende week komen er weer een aantal artikelen aan hoor :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op