Ga naar de inhoud

3x Garnalenspies van de barbecue

Yes, we zijn weer terug, en hoe! Na de technische problemen van de afgelopen weken gaan we er weer helemaal voor. De komende twee weken staat het thema barbecue centraal. Verwacht dus veel barbecuerecepten, zoals deze 3x garnalenspies van de barbecue. Komt dat even goed uit met het lekkere weer...
30 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

3x Garnalenspies van de barbecue

Yes, we zijn weer terug, en hoe! Na de technische problemen van de afgelopen weken gaan we er weer helemaal voor. De komende twee weken staat het thema barbecue centraal. Verwacht dus veel barbecuerecepten, zoals deze 3x garnalenspies van de barbecue. Komt dat even goed uit met het lekkere weer dat voor de komende week is voorspeld!

Vorige week begon ik stiekem ook al met een barbecue receptje, het mini gehaktbrood. De komende week zie je nog veel meer lekkers voorbij komen. Met vlees, en vis. Maar ook met groente. Groente op de barbecue is hot, je kunt er super veel kanten mee op en het is ook nog eens lekker. En gezond!

En dat is ook fijn voor Joor, die met deze garnalenspiesjes aan de slag ging, want zij eet geen vlees. Vooral als je bij een barbecue op uitnodiging bent kan dat best lastig zijn…

3x Garnalenspies van de BBQ

3x Garnalenspies van de BBQ

Op sommige barbecuefeestjes kom ik er als niet-vleeseter soms bekaaid vanaf. Dan ben ik veroordeeld tot de salades, het brood met de dipsausjes of de maiskolven van de BBQ. Gelukkig merk ik de laatste tijd dat er steeds meer verschillende gerechten op de BBQ gemaakt worden en dat het barbecueën door steeds meer mensen gezien wordt als een bereidingswijze met duizenden mogelijkheden. Steeds vaker vind ik vegetarische burgers of vis op de BBQ als ik ergens ga barbecueën. Ik sta dus gelukkig lang niet altijd meer met een triest bordje sla tussen de vleeseters.

Mijn all time favorite van de barbecue is de garnalenspies. Niet alleen omdat ik garnalen echt heel erg lekker vind, maar ook omdat je met garnalen heel veel leuke dingen kunt doen. Daarom leek het me leuk om voor jullie 3 verschillende marinades onder elkaar te zetten. Zodat je tijdens de volgende keer dat je barbecuet eens iets anders kunt proberen.

3x Garnalenspies van de BBQ

3x marinade voor garnalen van de BBQ

Deze drie marinades, de TExMex-variant, de versimpelde versie van Saté Ajam en een spicy variant, zijn mijn drie favoriete manieren van smaak geven aan garnalen. Wat overeenkomt, is dat ze alle drie redelijk pittig zijn. Dat maakt deze marinades misschien iets minder geschikt voor kinderen (mijn neefje en nichtje moesten er niks van hebben). Mijn favoriet is trouwens nummer 2, ik ben benieuwd wat jouw favoriet wordt!

3x Garnalenspies van de BBQ

Ingrediënten

stuks

Marinade 1: TexMex

Marinade 2: Saté Ajam

Marinade 3: spicy

Extra benodigd: 15 satéstokjes - Leg de satéstokjes een half uur voordat je ze wil gebruiken in een bak met water, zodat ze straks niet te snel aanbranden op de BBQ.

Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze 3x garnalenspies van de barbecue

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verdeel de garnalen in drie delen van 100 gram.
2
Stap 2
Maak de marinades. Dat doe je heel simpel door de ingrediënten per marinade te mengen. Meng de garnalen door de drie marinades, ieder in een aparte kom, en laat de marinade minimaal 30 minuten intrekken in de garnalen. (dek de kommetjes af met bijvoorbeeld huishoudfolie)
3
Stap 3
Rijg de garnalen op de stokjes, per marinade kun je ongeveer 5 stokjes maken.
4
Stap 4
Grill de garnalen vervolgens op een stukje aluminiumfolie op de BBQ of – zonder aluminiumfolie – in de grillpan.

Tip:Heb je meer stokjes nodig? De recepten voor de marinades kun je gemakkelijk verdubbelen.

Bekijk ook andere recepten
Preistamppotje met zalm en dille
Ijsbergsalade met avocado, ei en spek
Gyrospita’s met tzatziki en geroosterde kikkererwten
Bloemkoolschotel met kaassaus en spek

2 reacties

Joep Peters

Hoi Brenda, Vandaag je garnalen met marinade 2 gegeten. Lekker, spannend gekruid. Heb wel wat olijfolie toegevoegd omdat ik dacht nodig te hebben. Zie echter in meer van je recepten voor de bbq dat je de olie weg laat. Is dit een bewuste keuze?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Joep, dit is geen bewuste keuze. Ik zal er eens op letten.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op