Ga naar de inhoud

Bijgerechten

Ijsbergsalade met avocado, ei en spek
Pittige garnalensalade met avocado en limoendressing
Aspergepakketjes met brie en honing
Pastasalade met Parmezaanse kaas dressing
Mexicaanse maissalade met limoendressing en tortillacroutons
Kip cordon bleu gehaktbrood
Zoete drumsticks met speculaaskruiden
Galette met gekarameliseerde ui en tijm
Zoeteaardappel hasselbacks met knoflook en tahinsaus
Geroosterde bloemkool met aardappeltjes en kaas
Gevulde pompoen met spinazie en feta
Spinaziesalade met zoete aardappel
Spinazie-vijgensalade met balsamicodressing
Caprese quiche
Zomerse salade met aardbei, tomaat en geitenkaas-pistacheballetjes
BLT Salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediƫnten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook
Philly cheese steak spiesen
Weekmenu
Groene pasta pesto met broccoli en spinazie
Maandag
Dinsdag
Gebakken rijst met kip en ketjap
Woensdag
Aardappelpannetje met groenten en spekjes
Donderdag
Fish and chips traybake met Parmezaan frietjes
Vrijdag
Plaattaart met zalm, roomkaas en groene asperges
Zaterdag
Kip cordon bleu gehaktbrood
Zondag

De lekkerste bijgerechten

Naast het hoofdgerecht zijn bijgerechten natuurlijk ook onmisbaar bij een etentje of diner. Een bijgerecht is een aanvulling op vlees, vis of vegetarisch hoofdgerecht. Op deze pagina vind je tal van de lekkerste bijgerechten. Lekkere aardappeltjes en groentegerechten maar ook salades en dressings. Kijk lekker rond, er zit vast iets lekkers voor je tussen dat bij het diner past.

Wat is een bijgerecht?

Een bijgerecht is een gerecht dat je serveert bij de maaltijd, bij het hoofdgerecht. Het hoofdgerecht wordt in dat geval gezien als een groter stuk vlees of vis of groenten. Dit hoofdgerecht kleed je aan of vul je aan met verschillende bijgerechten.

Bijvoorbeeld aardappeltjes, geroosterde groenten of een salade. Een gerecht dat je erbij serveert. Bijgerechten worden meestal apart van het hoofdgerecht geserveerd, in schaaltjes of kommetjes. Zodat de gasten zelf kunnen opscheppen.

Bijgerechten recepten

Mijn favoriete bijgerecht zijn de lekkerste aardappeltjes uit de oven. Dit zijn geroosterde krieltjes of aardappeltjes op smaak gebracht met knoflook, rozemarijn en kerrie. Al jaren is dit een van de populairste recepten van de website.

Aardappelen zijn ook een van de populairste bijgerechten. Je kunt ze op verschillende manieren klaarmaken zodat het telkens anders is. Patat of friet, gebakken in de koekenpan, aardappelkroketjes of -puree. Hier op deze pagina vind je ze allemaal terug.

Wat als bijgerecht niet mag ontbreken zijn groenten. En die zijn er natuurlijk in allerlei vormen, maten en soorten. Die kun je dan ook weer op allerlei manieren klaarmaken. Geroosterde groenten in de oven doen het altijd goed. Breng de groenten op smaak met kruiden en voeg wat olijfolie toe en je schuift het zo de oven in. Of bereid het op de barbecue, dat is natuurlijk ook ontzettend lekker.

Een ander populair bijgerecht is een salade. Als je salade als bijgerecht serveert ga dan niet voor een maaltijdsalade. Dus geen salade met pasta, veel vlees of vis of aardappeltjes. Maar een salade op basis van groenten met bijvoorbeeld wat kaas of gebakken spekjes. De salade is in dit geval niet de ster van de maaltijd, maar complementair aan het hoofdgerecht. Een lekkere (frisse) aanvulling op de hoofdmaaltijd.

Bijgerechten

Maak een account aan en sla je favo recepten op!

Naam*

Wil je samenwerken met Brenda Kookt?

Ik wil graag samenwerken