Ga naar de inhoud

BBQ: Aardappelspiesje

Een lekker barbecuereceptje: Aardappeltjes van de barbecue, aardappelspiesjes! Barbecue is on! De afgelopen weken hebben we een aantal mooie zomerdagen gehad. Op deze dagen gaat Nederland massaal aan het barbecuen. Ik ook. En daarom kun je de komende weken veel inspiratie op barbecuegebied verwachten op Brenda Kookt. Er komen extra veel barbecue recepten voorbij. Ik
Delen op

BBQ: Aardappelspiesje

barbecue aardappel

Een lekker barbecuereceptje: Aardappeltjes van de barbecue, aardappelspiesjes!

Barbecue is on! De afgelopen weken hebben we een aantal mooie zomerdagen gehad. Op deze dagen gaat Nederland massaal aan het barbecuen. Ik ook. En daarom kun je de komende weken veel inspiratie op barbecuegebied verwachten op Brenda Kookt. Er komen extra veel barbecue recepten voorbij. Ik hoop dat we hier deze zomer veel van kunnen genieten.

Ik ben gek op vlees, maar ook op bijgerechten. Kleine hapjes die de barbecue net iets lekkerder en afwisselender maken. Aardappeltjes zijn altijd goed, ook op de barbecue. Lekker voor er bij. Spiesjes zijn ideaal op de barbecue, daarom besloot ik aardappeltjes op en spiesje te rijgen.

Geïnspireerd op de lekkerste aardappeltjes uit de oven (nog steeds een hit hier op het blog) maakte ik deze aardappelspiesjes voor de barbecue. Weer zo’n succesnummer!

Aardappeltjes op barbecue

Aardappelspiesje

Bereidingstijd 15 minuten plus 1 uur tijd om te marineren

Ingrediënten voor 6 spiesjes:

  • 24 krieltjes in schil
  • takje rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • halve theelepel kerriepoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Extra benodigd: 6 prikkers

Bereiding:

Week de prikkers minimaal 15 minuten in een bakje met water.

Was de krieltjes en kook ze 8 minuutjes voor. Giet het water hierna af.

Pers de knoflook en snijd de blaadjes van de rozemarijn fijn. Meng dit in een kom samen met de kerriepoeder en olijfolie tot een papje. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de voorgekookte krieltjes bij de kom en meng dit goed door elkaar. Laat de krieltjes minimaal een uur (afgedekt) marineren.

Rijg de krieltjes per 4 (of 5 als je prikkertje lang genoeg is) aan de prikkers.

Zet de spiesjes apart tot gebruik. Bak ze om en om op de barbecue.

 

———————————————

Klik hier voor meer barbecue recepten.
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Spanakopita ovenschotel
Croissant traybake met aardbeien en room

1 reactie

Ohmydish

Krijg meteen zin in de lente na het zien van deze lekkere barbecue aardappelspiesjes. Nog heel even wachten dan kan de barbecue weer aan ! :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op